Un comiat alegre a l’Ove

Deixa un comentari

Tres dies de reunió de la directiva de l’European Journalism Centre a la casa que l’Ove Joanson té a l’arxipèlag, una àrea amb milers d’illetes situada prop d’Estocolm. Per a Ove aquesta és la darrera reunió després de 23 anys de servei al Board de Directors, molts d’ells com a president del mateix. Ara l’Ove ha decidit que té una edat i ja no viatjarà més a reunir-se amb nosaltres i per això hem volgut tots plegats anar a sa casa i fer-li, com si diguéssem, un comiat en tota regla.

Ha estat una gran ocasió per tornar a escoltar les seues històries de periodista veterà, que les conta en les sobretaules d’una manera imbatible. Tots li hem portat regals personals i li hem fet sentir el gran respecte que sentim pel seu treball tots aquests anys.

Personalment, per a mi, ha estat un autèntic mentor. Un dels periodistes que més m’ha influenciat en la vida. Durant aquestes dècades llargues que hem compartit veient-nos en el pitjor dels casos tres voltes a l’any, l’Ove m’ha aconsellat sobre tota mena de coses que em passaven. Té una experiència única -ha estat el president de la ràdio televisió sueca, però també va inventar els diaris gratuïts a Europa- i sempre tenia el consell apropiat, basat en la seua àmplia experiència.

Ara no ens veurem tant a sovint, però espere que seguirem encara un bon grapat d’anys parlant i intercanviant missatges, que em deixe encara seguir aprenent d’ell i gaudint de la seua amistat.

PS: Al seu poble, curiosament, al bar local tenen uns pastissos que li diuen catalans, no sé sap per què…

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 29 de juny de 2024 per vicent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.