Brussel·les (Bèlgica?)

Ahir a la nit vaig arribar a Brussel·les. La ciutat viu sacsejada per la crisi política i la veritat és que només arribar a l’aeroport resultava espectacular veure com es venien els diaris en els seus quioscos. I veure els mateixos diaris també. Em va cridar l’atenció que els grans diaris flamencs estaven esgotats i els titulars dels diaris francòfons. “Le Soir” deia que s’havia imposat la llei del més fort (ja és tenir barra!) i la seua redactora en cap obria el diari amb un excepcional article a portada on assegurava que “Una certa Bèlgica va morir ahir”. Però “Una certa” anava en roig i el “Bèlgica va morir ahir” en un negre rotund que cridava l’atenció i molt. Els diaris flamencs en canvi treien ferro a la votació de dimecres sobre la rodalia de Brussel·les que ha desencadenat aquesta nova crisi.

M’havien dit que a la ciutat hi havia banderes belgues en molts balcons i la veritat és que en algunes zones de la ciutat són ben visibles. La foto, per exemple, és el que hi ha davant la finestra de l’habitació del meu hotel -n’hi ha tres just en la casa de davant. Però va per barris. A veure quin ambient s’hi respira avui…

2 pensaments a “Brussel·les (Bèlgica?)

  1. Benvingut a la capital europea del divorci. Si vols una visió més enllà de les banderes belgues et convidem a passar-te per la seu d’SPIRIT i veure quin ambient es respira entre els flamencs.

    Una salutació montesina!

  2. Vicent,

    No és estrany que els mitjans de comunicació espanyols presentin una visió tan belga (valona) de la situació que descrius. És evident que un canvi de l’estatus en la relació valons/flamencs en el marc de la Unió Europea i de forma civilitzada, serviria d’exemple als perifèrics de la peninsula.

    Esperem-ho!

    Marc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *