Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Molt més que una manifestació …i molt menys que una televisió

Publicat el 6 de maig de 2007 per vicent

Ahir al centre de València desenes de milers de persones vam desfilar en una manifestació que era més que una manifestació. Feia molts anys que no veia la contundència i la confiança que ahir expressàvem al carrer. Va ser una autèntica explosió reivindicativa que en alguns moments recordava la famosa manifestació del febrer de l’any passat a Barcelona (la visió del carrer Colom ple de gom a gom de manifestants impressionava fins i tot a la dreta més escèptica).
Ara cal que tot això es tranforme en política. Durant molts anys el nacionalisme cultural i social i el nacionalisme polític no han sabut caminar del bracet i sembla que va arribant l’hora. Al PSOE no se’l va veure ni en pintura malgrat que hi havia al carrer moltíssima més gent de la que s’ha vist en anys a València en qualsevol classe de manifestació. L’oposició valenciana al carrer i més enllà del carrer ja és nacionalista i això tard o d’hora donarà fruits.

PD. Acabe de veure el TN migdia de diumenge. Quan portaven més de vint minuts han posat dues imatges esquifides del concert d’anit mentre el presentador ho explicava i ni una de la manifestació. Ni una. Sort que era a favor de TV3, marededeusenyor.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. A veure si tants manifestants, no pas com quan la victòria d’en Zaplana, el 1995, omplen les urnes de paperetes de "Compromís" i "Esquerra Republicana", i els fem fora, democràticament, esclar, del govern del País Valencià.

    Pere

  2. És que encara ara, malgrat la pedregada que ha caigut, els de la teletrès continuen pensant que fan tele per a les quatre províncies. S’ho haurien de fer mirar. Ells i els del Punt que li dediquen un quart de pàgina barrejat amb la gran mani de Mallora. Una vergonya de mitjans en un país que la comença perdre, la vergonya.

  3. El TN nit de dissabte va mostrar imatges de la manifestació, sobretot de la pancarta pro-TV3, amb comentari en directe d’Empar Marco des del concert, i entrevista breu però contundent a Eliseu Climent.

    Per una vegada no ho van fer tan malament.

  4. El mateix diumenge 6, al canal 3/24, van donar una notícia ben completa de la manifestació i, a tall, de la concentració a les illes. Després, quan vam passar a TV3, la referència de la mateixa notícia ens va sorprendre perquè havia perdut bona part del seu cos. Vol dir això que el 3/24 és una mena de rebotiga on no calen complexes perquè quasi no s’ho mira ningú i així no s’alcen tantes susceptibilitats? Prudència o por? En fi…

  5. Més significatiu encara és la falta de ressó informatiu a TVE. Sort que manen els del PSOE ¿no ens havien de salvar del PP? Apanyats anem.

    El pacte de progrés a les Illes i el govern d’esquerres al Principat han estat molt fluixos. ¿Què passarà al País Valencià? No em faig il.lusions. Massa PSOE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.