Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

19 de setembre de 2017
0 comentaris

El Titànic, Félix de Azúa i Suso de Toro

Félix de Azúa, reputat escriptor espanyolista, va guanyar notorietat arran d’un article publicat el 14 de maig del 1982 a les pàgines del portaestendard del progressisme il·lustrat madrileny titulat “Barcelona es el Titanic” on feia una desqualificació global de la política cultural de la Generalitat tot just restablerta i profetitzava que el cap i casal s’enfonsaria en la mediocritat del catalanisme.

Tranta-cinc anys després, no solament Barcelona no s’ha enfonsat sinó que, malgrat l’arbitrarietat de les polítiques estatals que han fet de Madrid una megalòpolis, emergeix a tots els nivells com la metròpolis de la catalanitat (tot i els esforços maldestres d’Ada Colau i la seva trepa). El mateix Félix de Azúa, un dels promotors del Foro Babel i de tota mena de manifestos anticatalans, ha optat per anar-se’n a viure a Madrid des d’on continua bramant odi contra Catalunya.

Arran de l’èxit de la mobilització cívica massiva l’Onze de Setembre darrer, un portaveu del PP va gosar dir que Espanya era un transatlàntic mentre que Catalunya només era una zòdiac. La realitat és que el Regne d’Espanya és un estat fallit econòmicament i institucionalment que té en els Països Catalans les fonts de finançament mitjançant l’espoli i la dominació política que l’ordre estatal hi imposa. La supèrbia castellana més tronada ha estat replicada per un punyent article de l’escriptor gallec Suso de Toro titulat “Ese tansatlantico hacia su iceberg“, publicat ahir per Diario.es, on adverteix que el prepotent Titànic espanyol va directe al xoc contra Catalunya encarant-se a un desenllaç fatídic pel supremacisme espanyol.

Post Scriptum, 24 de desembre del 2019.

Enric Vila, aqueix cop, encerta a descriure el moment polític espanyol i català en un article publicat avui al nacional.cat titulat, “El Titanic i l’iceberg”.

Post Scriptum, 25 de novembre del 2020.

Suso de Turo demostra , un cop més, la seva qualitat literària i capacitat d’anàlisi política en aqueixa entrevista d’abans d’ahir a Vilaweb.

Post Scriptum, 30 d’agost del 2021.

Punyent article, ahir, de Joan Ramon Resina a Vilaweb: “Potser sí que Barcelona era el Titànic? Fa molt que els catalans s’han resignat a desaparèixer com a personalitat històrica”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!