Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Tristesa

Publicat el 22 de març de 2007 per vicent

Van a tancar les emissions de TV3 al País Valencià. Seria fàcil evitar-ho: només cal que Joan Clos diga que la freqüència és seua i que autoritza TV3 a emetre per allí. Així de senzill. Però Clos no ho vol fer. I Montilla no vol responsabilitzar-se del pacte a que va arribar quan era ministre d’indústria amb Joan Puigcercós i Eliseu Climent. Puigcercós tampoc vol saber res i calla com un mort. I així, els uns pels altres, aconsegueixen un resultat devastador. Després de vint anys emetent ara resultarà que ens quedem sense TV3.

Aquests dies la veritat és que no me’n se avenir. És que no m’ho crec. No em crec com és possible que al Principat hi haja una indeferència tant gran; em costa acceptar que ningú del PSC ni d’Esquerra vulga ni moure un dit per a fer pressió a Joan Clos i a Zapatero. Em costa acceptar que vint anys de treball de tanta gent se’n vagen a fer punyetes no només per la voracitat espanyolista del PP, amb la qual sempre compte, sinó també per la indiferència, com a mínim en públic, del PSC i Esquerra Republicana.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. No us arribe a entendre. Encara no sabeu que qualsevol llibertat nostra és un regal dels espanyols? S’ha acabar el regal i prou!
    Perquè no fugiu de la lògica espanyola?
    Heu perdut l’enteniment?
    Espereu que els espanyols us facen la faena?
    Haig de confesar que no ho arribe ha entendre. Jo no espere que els italians treballen per mi. Perquè ho habien de fer els espanyols?
    Potser que vosaltres sou espanyols?
    Francament no ho entenc!

  2. Vicent,

    És tecnicament possible fer arribar TV3 a la tele via internet amb una connexió i un adaptador? Quines altres vies hi ha per a fer arribar el senyal de la corpo a les cases valencianes? És possible utilitzar repetidors mòbils? Quan es consolidi l’apagada analògica es podrà rebre via TDT?

    Hi ha alternatives, oi? Doncs au! Tornem’hi!

    Marc

    http://www.catalunyafastforward.blogspot.com

  3. Vicent, tal i com et vaig escriure l’altre dia, i deixant constància de que no és la solució òptima, sempre ens quedarà Internet. Alguns polítics no saben que tenim una cosa (que deu ser molt rara) que es diu IPTV.

    Jo ja m’he decidit:
     
    http://weblog.capside.net/?q=node/view/298
     
    Sempre poden tallar aquesta emissió, però de moment, que cap català es quedi sense veure la seva TV, en la seva llengua.

    Laureà

  4. I ara com li explicarà al meu fill de 16 mesos l’utilitat del carnet del club Super 3 que li acabe de fer?

    vicent montesinos
    Llíria

  5. Del pobre Clos que no sap si es ministre de Justícia o d’Indústria no em podem esperar gran cosa. Del PSOE o del PSV còmplices de la segregació linguística dictada pel Camps al seu Estatut tampoc. En canvi, ERC i d’Iniciativa si que n’esperava alguna cosa. Una mica de queixa, una mica de pressing, una mica d’esperit de país, una mica de mica. Anestesiats, anem anestesiats.

  6. L’any 1997 vaig ser present en una de les taules rodones que es convoquen anualment arran dels Premis Octubre. No recorde ben bé el tema que s’hi tractava. El moderador era el desaparegut Jaume Fuster i, entre altres (Joan F. Mira, Toni Cucarella…) hi era també un Carod Rovira que apuntava maneres ben populistes i que va revolucionar el personal reivindicant, amb vehemència, que ja seria hora que s’obriren delegacions territorials de TV3 al País Valencià. Ho recorde moltes vegades des que ell arribà al govern de la Generalitat de Catalunya. Ho recorde ara, que ell i els seus, no diuen ni pruna.

  7. CONCENTRACIÓ DISSABTE 31 a les 19 h. front a la delegació de la Generalitat – Casa dels Caragols (c/ Major, 78) de Castelló

    L’ intent del govern del PP per censurar la TV3 a terres valencianes suposa una brutal agressió a la llibertat d’expressió i al dret dels ciutadans valencians a la lliure informació. Però també un atac a la nostra llengua i cultura, que pretén eliminar un dels escassos mitjans que emeten en la nostra llengua.

    DIGUEM NO A L’AUTORITARISME I LA CENSURA!

    Exigim als governs espanyol i valencià que aturen les agressions a TV3 i als mitjans de comunicació en català. Mobilitzem-nos per la llibertat d’expressió.

    Difón aquesta convocatòria! passa-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.