Per a tots els gustos

La vida és molt complexa. Tot en aquesta vida ho és.

21 d'octubre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

?PERSEGUIT PER LA MORT? d?Alfred Hitchcock


Alfred Hitchcock sabia donar-li tanta emoció a les seves pel·lícules, que tant se val molt sovint si l’argument resultava poc o res de creïble. La seva mestria en la direcció, els actors que treballaven amb ell i d’altres detalls ens feien interessant allò que ens comptava i el vivíem així. Unes amb tocs còmics i d’altres dramàtics, però sempre amb suspens. Aquí tenim una de les millors, cuyo títol original significa “Del Nord cap al Nord-oest ” (North by Northwest), però aquí ha tingut una traducció molt més gràfica.

Un publicitari, en Roger Thornill (Cary Grant), és confós amb un agent secret dit George Kaplan per una colla d’espies. Portat cap a una casa per la força, intenten eliminar-li emborratxant-li i posant-li al volant d’un cotxe. Es pot salvar, però s’estavella el seu vehicle contra un altre de la Policia. Quan intenta demostrar tot allò que l’ha passat, els delinqüents han fet desaparèixer les pistes per deixar-ho en ridícul. Decideix investigar pel seu compte, fins que ells l’involucren en un assassinat a la mateixa seu de les Nacions Unides.

Fuig d’allà tot agafant un tren que va de Nova York cap a Chicago, i en ell, hi coneix una fascinant dona (Eva Marie Saint). Són antològiques les escenes de seducció entre tots dos a una habitació del tren, desgraciadament tallades per la censura espanyola en el seu moment (Televisió de Catalunya va emetre recentment la pel·lícula íntegra), la persecució a la Muntanya Rushmore (on hi son esculpides les cares de diversos Presidents dels EUA), la persecució al Thornhill per una avioneta enmig de camps de blat de moro…

Les escenes de les Nacions Unides i la Muntanya Rushmore es van fer en estudi, davant la negativa de les autoritats a deixar-los rodar en tots dos llocs, sobretot al segon, que algun senador americà s’el va prendre com una falta de respecte davant un símbol de la Nació…

Tant se val. Ajuntant això a la memorable banda sonora de Bernard Herrmann, sobretot ambientant les escenes al tren, és un clàssic amb majúscules.


PERSEGUIT PER LA MORT: * * * * *


http://www.imdb.es/title/tt0053125/


http://www.youtube.com/watch?v=L1mJ9aHqbMI&feature=player_embedded


www.youtube.com/watch?gl=ES&hl=es&v=RPaLYU0igNI&feature=user


(I un video amb fragments del doblatge al català de la pel.lícula):

http://www.youtube.com/watch?v=xX4uB_G3PpE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!