Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

15 de febrer de 2012
0 comentaris

Collons de gatet: Recordant a l’enyorat Arnera

Era a mitjans del 2007 quan va aparèixer el seu bloc. En aquells moments no érem molts els blocaries independentistes. Érem com una família i el bloc Joan Arnera (les intencions mecàniques) de seguida va ser un referent dins de la blocosfera sobiranista.

Més tard, el vaig conèixer personalment en un sopar a finals del 2007 que es va fer per iniciativa del també blocaria Elies115 o Francesc Abat, per crear els Blocs amb Estrella. Els Blocs amb Estrella va ser una d’aquelles iniciatives a favor de Reagrupament, reeixides en la idea però va ser un fracàs amb l’objectiu. Un dia d’aquest m’agradaria parlar de què s’ha fet de la gran família dels Blocs amb Estrella. En tot cas, Joan Arnera era l’estrella que més brillaba dins del firmament sobiranista.

Com a persona, em va semblar molt intel·ligent i sensible. Malgrat era d’una generació més jove que jo, amb altres referents en el seu imaginari, compartíem plenament la inquietud i malestar de la situació de Catalunya.

Quan David Morgades va tenir la idea de fer Bloc Gran del Sobiranisme, em van demanar quin blocaria podria recomanar per ser-ne part i vaig donar el seu nom. La publicació del seu article setmanal, va esdevenir de seguida un dels moments més esperats pel miler de lectors que teníem. És una llàstima que aquells escrits s’hagin perdut. No només per la història sinó perquè literalment eren tot un plaer llegir-los.

Amb la divisió dins del moviment independentista que va començar a fer forat ara fa dos anys, Arnera sense pendre partit i sempre mantenint el seu propi criteri, molt intel·ligentment va anar espaiant els seus escrits fins que es va acomiadar.

El seu bloc va quedar aturat però al cap d’uns mesos va aparèixer amb escrits molt personals i críptics, per tornar a fer-se fonedís de seguida. D’ençà fa sis mesos, el seu bloc original http://joanarnera.blogspot.com/ està redireccionat a un bloc amb el nom de “Massachusett” que porta el subtítol de “A blog about massachusetts from a graduate student.”. La foto del blocarie que hi surt, que es diu Christian, em fa recordar molt al Joan Arnera que vaig conèixer fa 5 anys.  És ell?

Remenant pel Goggle he vist que també hi un bloc amb el nom http://arnera.blogspot.com/ que només s’hi pot accedir per invitació i per desgràcia jo no puc. El seu darrer escrit és de fa 8 mesos amb el títol “Càmping”.

Avui, no sé per què, escoltant “Aniversari”  del darrer disc dels Manel he pensat amb l’Arnera. La lletra d’aquesta cançó sembla escrita per ell. Collons de gatet!

Arnera! Estiguis a on estiguis, molt de records!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!