Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

8 de novembre de 2010
0 comentaris

Joan Carretero al Fòrum Europa: “Hem de canviar Catalunya, no el món”

Avui dilluns. Joan Carretero ha estat invitat a un d’aquells fòrums d’empresaris que encara que actuïn en discreció, saben tocar els fils necessaris per ajudar o perjudicar als actors polítics.

Que hagin invitat al Dr. Carretero és molt bona noticia. Confirma el que darrerament s’està detectant a la xarxa que Reagrupament està pujant i que altres formacions que semblaven que s’haurien de menjar el món, comencen a demostrar signes de ressaca de tanta festa.

A continuació teniu la crònica de l’esmorzar – col·loqui al Nueva Economia Forum

(continua)

Invitat per Nueva Economía Forum, sota el patrocini d’Assistència Sanitària, Red Eléctrica i Agbar, el president de Reagrupamenti cap de llista per Girona, ha carregat contra la política “happy flowers” del tripartit i ha assegurat que la seva oferta electoral és única en el panorama polític actual. Davant del qui es declaren antiianquis o antivaticanistes ha afirmat que “hem de canviar Catalunya, no el món”, que ha recordat als presents la màxima del president Companys, que deia que totes les causes justes del món tenen els seus defensors, però Catalunya només ens té a nosaltres. Carretero hi ha insistit: “Hem de ser simpàtics i intel·ligents i millor seria no insultar ni al Vaticà ni als Estats Units… Si algun dirigent català és tant estúpid com per criticar el viatge del Papa no farem res” ha assegurat després d’argumentar que cal suport internacional per assolir la independència de Catalunya.

Presentat per l’assagista i empresari Xavier Roig, que l’ha qualificat de valent i honest, encara més després de la seva sortida del Govern quan era conseller de Governació, Joan Carretero ha estat acompanyat a la taula presidencial del Fòrum Europa/Tribuna Catalunya pels empresaris Joaquim Serra, Lluís Pinós, Narciso Berberana Enric Badia. El president de RiCat ha dibuixat les tres prioritats que presenta a les eleccions i que ha qualificat de “tres receptes per a un país malalt”: la proclamació unilateral de la independència, la regeneració democràtica —amb una bateria de lleis que “ningú més no en parla”— i l’excel·lència en el treball. “hem de ser simpàtics i intel·ligents i millor seria no insultar ni al Vaticà ni als Estats Units… Si algun dirigent català és tant estúpid com per criticar el viatge del Papa no farem res” ha assegurat el líder de RiCat després d’argumentar que cal suport internacional per assolir la independència de Catalunya.

L’allau de preguntes que li ha fet el nombrós públic assistent i els periodistes presents a la sala de l’Hotel Avenida Palace de Barcelona ha estat respost amb celeritat, austeritat i bonhomia pel líder independentista. Davant la burocràcia que impedeix o “castiga” la creació d’empreses, Carretero ha esmentat un pagès que aquest diumenge a la fira de cavalls de Puigcerdà li va assegurar que pesaven més els papers del seu cavall que la pròpia bèstia, o que no pot ser que es presentin uns pressupostos, com els d’enguany, en què ja es preveu un dèficit de deu mil milions d’euros. “Jo no compraré els bons de la Generalitat, entre d’altres coses perquè no em fio que tornin els diners”.

Aquest vespres, a les 20:00 h, junt amb la candidata per Barcelona, Rut Carandell, Joan Carretero serà al poble on resideix el president Montilla, Sant Just Desvern, on després de l’acte polític s’oferirà un sopar dels associats del Baix Llobregat.

Nota: Crónica i fotos extret del bloc de Xavier Borras

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!