Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

12 d'agost de 2009
0 comentaris

COMUNICAT DE PREMSA DEUMIL.CAT DAVANT LA FUTURA SENTÈNCIA SOBRE L’ESTATUT

DAVANT LA FUTURA SENTÈNCIA SOBRE L’ESTATUT DEL TC ÒMNIUM COMET UN ERROR EN LA DEFENSA DE L’ESTATUT

Davant les opinions i informacions aparegudes en els mitjans de comunicació els darrers dies sobre la convocatòria d’una manifestació massiva i unitària en resposta a la futura sentència sobre l’Estatut del Tribunal Constitucional espanyol, efectuades entre d’altres per l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, i la intenció expressada d’Òmnium Cultural de preparar la protesta i efectuar una crida a la ciutadania catalana, el consell de Deumil.cat considera:

Que és un greu error per part d’Òmnium fer una crida als catalans en defensa de l’Estatut d’autonomia. Una via, l’estatutària i constitucional espanyola, que s’ha evidenciat esgotada, fracassada i contrària als interessos nacionals de Catalunya.

Hem de passar pàgina a l’encaix amb Espanya, que s’ha demostrat inviable i impossible. Les institucions espanyoles amb aquesta sentència consideraran, a tots els efectes, que ja no és possible evolucionar més enllà en les reivindicacions nacionals catalanes dins el seu marc legal. Insistir-hi només condueix al nostre poble a un atzucac, retrocedint anys enrere i desfer el camí recorregut fins ara pel sobiranisme.

Milers de catalans ara fa cinc mesos ens varem manifestar pels carrers de Brussel·les, amb objectius ben explícits: la defensa de l’autodeterminació del poble català i la nostra independència sota el lema “Volem l’ Estat catalàWe want a Catalan State”.

El sobiranisme en marca el camí: només la independència pot iniciar un procés de regeneració social i política al nostre país.

Creiem necessari que, aprofitant la futura sentència, la societat catalana doni una resposta unitària i massiva a l’Estat espanyol. Haurem de tornar a mobilitzar-nos, però en defensa de l’Estat propi. Per això, fem una crida als milers de catalans que varen manifestar-se a Brussel·les, i a tots aquells altres catalans que no ho varen poder fer que estiguin atents a les properes mobilitzacions arran de la futura sentència del TC espanyol. I quan arribi l’hora, responguin, com a Brussel·les, en defensa del nostre Estat propi.

Àrea de Comunicació i Premsa Deumil.cat

————–

FEU DIFUSSIÓ DE LA CRIDA DE DEUMIL.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!