Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

30 de novembre de 2007
6 comentaris

Des de Karlsruhe estic amb vosaltres amb la manifestació per la dignitat

Ja se que aquesta manifestació té com a títol “Tenim el dret a decidir sobre les nostres infraestructures”, però per a mi , és la manifestació per la dignitat.

La dignitat del poble que no vol continuar sotmès per un regim que ens ofega i ens priva dels serveis més bàsics, com és una vivenda accessible degut a una economia basada en l’especulació de la construcció, o d’uns estudis qualificats per culpa de la manca d’una política educativa moderna a on els mestres i professors son considerats i escollits perquè son els millors en la matèria, una sanitat eficaç a on es premia el millor servei i la prevenció, una justícia a on et respectin la teva llengua i cultura a part de que sigua ràpida i equànime i sobretot unes infraestructures que no funcionen degut al dèficit crònic en inversions i a la seva mala execució.

La dignitat de ser considerat quasi com un ciutadà de segona que només pot decidir el que ells volem que decidim, de fet, tal com deia en Xirinacs som un poble esclau.

Per tot això cal que la manifestació de demà dissabte dia 1 de setembre, passi a la historia com una de les més nombroses i igual que la manifestació del 1977, desencalli d’una vegada aquest atzucac dins de la política que ens ha portat barrejar els esquemes del segle passat de l’esquerra i de la dreta.


(continua)

Cal trencar esquemes del proletariat o assalariat vers l’executiu o el propietari, tots avui en dia som assalariat perquè amb una econòmica global a on la majoria de les empreses estan en mans d’accionistes, qualsevol proletari que tingui un pla de pensió és també accionista de varies empreses, és a dir propietari. Es molt possible que el pla de pensió que té subscrit sigui el que demana al consell executiu de la seva empresa de que hagi de fer una reconversió per tal de que augmenti la cotització de l’acció. Ès possible que sigui despatxat per culpa del seu pla de pensió.

Catalunya necessita pertànyer a un estat modern a on les infraestructures funcionin correctament, la nostra economia és diferent a la de Castella o Andalusia, la nostra economia es una economia productiva, mentre que la castellana es de serveis o agrícola. Tot l’Estat Espanyol esta dissenyat per centralitzar els serveis a Madrid i la economia catalana només té sentit per a ells com a fons de captació d’impostos. Per això si la economia a Catalunya no rutlla ja podrà ser molt d’esquerra el govern d’Espanya que els proletaris de Catalunya seran els primers de patir les conseqüències. De fet ja fa uns anys que cada vegada més els ciutadans catalans estan quedant per sota de la mitjana espanyola i no parlem de l’europea pel que fa la renda per càpita neta si tenim en compte les despeses que tenim per culpa del alt cost de vida que patim a Catalunya. Ara amb la migració dels darrers temps que accepten fer treball a molt més baix cost, els salaris encara més han estat reduïts, cosa que ha fet que els joves d’avui en dia que hagin estudiat una carrera universitària tingui problemes per a poder fins i tot llogar un petit pis de 40m2 en una ciutat con Barcelona.

Per això avui la diferenciació en la política a Catalunya, només hi ha dos fronts: Els Unionistes i els independentistes, perquè els dos poden ser de dretes o d’esquerres, el que per a ells compte és si volen que Catalunya sigui digne de poder decidir el seu futur lliurament o només som dignes de poder decidir el futur amb el permís de la resta d’Espanya, es a dir, que Madrid ens diu el que podem decidir, tal com el PSOE ens ha dit respecta a la reprovació per part del Parlament de Catalunya de la Ministra de Foment.

Des de Alemanya endavant amb la manifestació, amb el cap ben alt s’ha de dir;

Volem ser dignes, volem ser lliures , volem la Independència

Visca Catalunya LLIURE!


  1. Ara que ets a Alemanya; un detall, a tomb de les pensions i els plans de jubilació: Pots comprovar que a tot Europa i EUA els plans són de caixa personal, no pas, com passa a l’Estat Español de "caixa única i comuna". És a dir, estem en funció -de retop- que d’ací unes dècades la caixa siga buida. Són petits detalls que els separen, a ELLOS, de la resta del món civilitzat. I alerta!, nosaltres venim -jurídicament- de Roma, ELLOS del món celta. Els teutons també; tanmateix, representa una evolució en els alemanys i no pas en ELLOS. Petita anècdota però clarificadora. Basat en el concepte i premissa de l’esforç personal, en l’autoregulació vital, etc. L’altra previsió es basa en el concepte de la subvenció, la subsidiació, la "pilotada", etc. I això no trau que n’hi calga uns mínims d’ajuda a la gent més desvalguda. Un altre món no sols és possible ans que ja existeix de fet. Altrament és difícil de saber-ho perquè la remor mediàtica d’ESPAÑA ho ensordeix tot. 

    Rep una cordial abraçada des de València. 

  2. lLa mani va estar recolçada masivament pel poble català.
    Des de Malgrat tambe vam posar el nostre gra de sorra i dues pancartes.
    En una si podia llegir"Prou espoli fiscal.Per això vull la independència"
    Em va fer molta ilusió elaborar-la i encara més portar-la a mitjes amb en Pep.
    Salut,i cuida´t d´aquest fred del nord.
    Ramir

  3. El poble surt al carrer i el president i els seus no hi eren. És massa esquizofrènic. Això no pot durar gaire temps més. O Montilla reacciona, o qui s’endurà la bufetada serà qui l’aguanta i no el fa passar per l’adreçador. Com a votant d’ERC demano que feu passar els socialistes per l’aro. A fi de comptes depenen de nosaltres. He sentit molta vergonya quan Montilla el millor que diu de Carod és que li és "lleial", és a dir que diu amén a tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!