19 de març de 2014
0 comentaris

Economia col·lectiva amanida amb pèsols a Caldetes

Aquests dies se celebra a Caldes d’Estrac, o Caldetes si ho preferiu, la 20a pesolada, que permet degustar la varietat “de la floreta” que diuen que té un sabor fi i dolç. És una bona excusa per visitar el poble.

És una bona excusa també per a conèixer la Fundació Palau, on hi tenen la reexida i premiada exposició “jo em rebel·lo, nosaltres existim“, que han hagut de prorogar en vista de l’èxit. 

Vam tenir l’oportunitat d’assistir a la projecció del documental Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa“, dirigit per Eulàlia Comas, i al col·loqui posterior. És un documental fascinant que ens explica de forma molt ben documentada i comprensible un període força desconegut de la nostra història. Coneixíem que hi havia hagut col·lectivitzacions d’empreses, però no que fins a un 80% dels serveis i la indústria catalanes van estar gestionats per les obreres i obrers entre el 1936 i el 1939. És un documental imprescindible, del que esperem que se’n pugui fer molta difussió. De moment a la xarxa hi podeu veure el tràiler.


 

[català] “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa” from Eulàlia Comas on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!