Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Gibraltar, Kossove… el malson futbolístic d’Espanya

Publicat el 16 de maig de 2016 per vicent

Ahir va ser un dia de gols importants com els de Suárez i de resultats claus, determinants per a guanyar una lliga. Però no tots els gols decisius es van fer a la península ibèrica. Com a mínim dos, de ben transcendentals, van ser marcats a la Ciutat de Mèxic. Perquè allà la FIFA va acceptar com a membres de ple dret amb el número 210 i 211 a Kossove i a Gibraltar, les dues bèsties negres de la diplomàcia espanyola. El mateix dia. En el cas de Gibraltar a favor dels llanitos van votar 172 països a favor i només 12 en contra. En el cas de Kossove no és que hi hagués tampoc massa problemes però la cosa va estar més equilibrada: 141 vots a favor i 23 en contra. En tots dos casos Espanya es va alinear amb la minoria.

Tots dos països podran, doncs, a partir d’ara participar en la Copa del Món, a partir de les pròximes eliminatòries. Una possibilitat que podria donar molt de joc polític si les seleccions de Kossove i Espanya quedaren enquadrades en un mateix grup. Espanya no reconeix l’existència d’aquest estat balcànic i ves a saber, doncs, què passaria amb el partit. Supose que acabarien per jugar-lo, acceptant viatjar a un país que diuen ells que no existeix però sens dubte que n’hi hauria una polèmica important, vista la virulència amb la qual el govern espanyol tracta qualsevol cosa relacionada amb Kossove.

Amb aquestes dues noves incorporacions la FIFA esdevé actualment l’organisme internacional amb més estats membres. A l’ONU n’hi ha 193  estats reconeguts i la FIFA en té 211, que no són divuit més perquè hi ha uns quants estats membres de l’ONU, com és el cas de Mònaco, que no tenen selecció de futbol.  Els que no formen part de l’ONU i sí que formen part de la FIFA són en set casos països europeus: Anglaterra, les Illes Faroé, Escòcia, Gal·les, Gibraltar, Irlanda del Nord i Kossove. Una barreja de velles federacions britàniques, de territoris autònoms i de països unilateralment independents. Un malson, en definitiva, per Espanya.

(El meu article d’ahir diumenge a L’Esportiu)

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.