Terra: per celebrar l’èxit dels corsos

El nacionalisme cors ha assolit avui una victòria històrica en guanyar les eleccions territorials. Ha estat la culminació de l’esforç de molts anys de molta gent.

Uns d’ells, des de la cultura i concretament des de la música, han estat els I Muvrini, un grup musical extraordinari, que va del pop a la música tradicional i que té un èxit enorme a tot l’estat francès –recorde fa dècades un impressionant aparador dedicat a ells de la FNAC de les Halles que em va deixar bocabadat.

Una de les cançons més impressionants del grup és ‘Terra’, una polifonia corsa que ens arriba molt a dins perquè recorda músiques nostres ancestrals, com les cançons dels Pelegrins de les Useres. La lletra no pot ser més simple (Oh! Terra Nostra / Oh! Terra Corsa) però la màgia de la música posa la pell de gallina.

Ací vos la deixe i enhorabona als amics de Còrsega.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *