Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Amb el Jem, a Santa Maria d’Oló

Xerrada divendres a Santa Maria d’Oló, el poble on resideix des de fa tretze anys el Jem Cabanes. L’acte l’organitza l’ANC local i omple la sala que era l’espai cultural i social de l’antiga colònia tèxtil.

És una setmana molt especial, on la unitat del procés ha quedat esquerdada per les diferències polítiques. Intente ser persuasiu. No sé si ho aconseguisc però la veritat és que ens hi estem dues hores ben llargues discutint. Al final acabe demanant descans, durant la setmana he dormit molt poc i ho note en el cos.

El Jem és l’encarregat de presentar-me i diu coses que m’impacten. Jem és segur la persona més sàvia que conec però sobretot és un amic enorme, d’aquells que mai no et girarà l’esquena passe el que passe. El seu alè i les coses que diu abans que em toque xerrar a mi m’arriben molt endins.

Amb la gent el debat és bastant aproximat al normal. Només que la inquietud pel trencament de la unitat política ens inquieta de manera especial. A tots. La gent de l’ANC local, però, són d’aquell estil que alçarien la moral d’un mort. Han pintat parets de groc, embolicat objectes urbans, preparen un autobús per a baixar a Barcelona diumenge i no paren ni un minut. Quan acabem la xerrada treuen les cadires i preparen un pica pica. Mentre brindem el batlle avisa que acaba de rebre la confirmació que al poble hi haurà urnes el 9-N. I jo pense que a Oló, malgrat la setmana que hem viscut, tot sembla possible i tot sembla guanyat.unnamed


  1. Un honor tenir-te Vicent al nostre poble en aquesta setmana tan dura i en la que els ànims de la gent costaven d’aixecar (i un honor tenir en Jem de veí desde fa anys).
    Et podem assegurar Vicent (tu mateix ho vas viure) que la gent no s’hauria cansat d’escoltar-te i de debatre amb tu. Gran comunicador i, com en Jem ens va deixar clar en la presentació, millor encara (que ja és dir) mestre i vident.
    Ens vas reoxigenar l’ambient, ens vas donar un aire i un optimisme que necessitàvem després del trencament de la unitat política i l’endemà al poble només es parlava de tu i els teus arguments pro 9N i pro-independència.
    Moltes gràcies pel teu temps i per la teva lluita incansable per la causa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.