Els llibres de l’estiu

Com cada any el repàs als llibres llegits a l’agost, quan tinc més temps per a dedicar-m’hi

·Thomas Piketty. L’economia de les desigualtats. Edicions 62. Tant parlar d’aquest llibre esperava alguna cosa més que el catàleg d’obvietats, ben fet això sí, que és. Cal recordar aquestes coses a la vista de l’entusiasme d’algun sector polític sobre el senyor. Vaig pensar que en trauria més profit, que no ha estat el cas.

·Antoine Sfeir. L’islam contre l’islam. L’interminable guerre des sunnites et des chiites. Grasset & Fasquelle. Necessitava aprofundir en les diferències entre sunnites i xiïtes. I aquest és un bon manual. Perquè hi trobes des de les ‘raons’ teològiques fins les geopolítiques. Un repàs profitós per a entendre tot el que està passant a Llevant.

·Norman Davis. Vanished Kingdoms. Penguin. Un llibre molt bonic sobre països que mai no van arribar a ser o que han desaparegut. Un mapa d’Europa que fa pensar, amb la Galitzia, l’Ertrúria, la corona catalano-aragonesa, l’Eire, Rosenau o la Unió Soviètica. No sempre guanyes…

· Lawrence M. Krauss. Un universo de la nada. Pasado y Presente. Me n’havien parlat molt bé d’aquest llibre, que intenta desmuntar des de la cosmologia la ‘necessitat de Déu’. És efectiu.

·Núria Gómez Llauger i Enric Serra Canals. 100 llatinismes més vius que mai. Cossetània. Molt divertit. Molt.

·Juan Carlos Moreno Cabrera. L’imperi de la llengua comuna. Voliana. Un regal del meu amic Jordi Solé, que l’ha editat en català. Un repàs demolidor de l’imperialisme lingüistíc espanyol, que haurà de ser lectura obligatòria, sobretot a Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *