ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Publicat el 16 de juny de 2016

Una realitat complexa.

Heus aquí un resum del mosaic que resulta de l’encreuament dels eixos identitari i social segons l’última enquesta del CEO, en una mostra de 1500 persones:

mosaic163

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cada requadre la primera fila dóna el nombre de casos sobre 1500 que corresponen a la casella. Exemples: hi ha 52 persones que es declaren catalanistes de dretes, hi ha 436 persones que es declaren catalanistes d’esquerra moderada.

La segona fila de cada requadre dóna el % que correspon a la casella del total de la fila. Exemples: el 44,9% dels que es declaren MigCE (vull dir, que es donen un 5 entre catalanisme i espanyolisme), es declaren també de centre; el 20,3% dels que es declaren espanyolistes, es declaren també de dretes. Es a dir, el valor de la fila (NS/NC, Espanyolisme, MigCE, Catalanisme, Total) distribuït per columnes (NS/NC, EsqRad, EsqMod, Centre, Dreta, Total)

La tercera fila dóna el % que correspon a la casella del total de la columna. Exemples: el 61,8% dels que es declaren d’esquerra radical, es declaren també catalanistes; el 37,1% dels que es declaren de dretes, es declaren també catalanistes. És a dir, el valor de columna (NS/NC, EsqRad, EsqMod, Centre, Dreta, Total) distribuït per files (NS/NC, Espanyolisme, MigCE, Catalanisme, Total).

La quarta fila de cada requadre dóna el % que correspon a la casella del total de la mostra de 1500. Exemples: el 50,3% dels enquestats es declara catalanista; el 14,4% dels enquestats es declara de Centre-MigCE.

Estem intentant entendre el perfil que correspon a cada casella i què podria fer o produeix un canvi de casella per part d’un individu.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent