Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

América Sánchez i la revolució patafísica a VilaWeb

Publicat el 27 de gener de 2011 per vicent

Avui el director convidat de VilaWeb ha estat el dibuixant i dissenyador América Sánchez, un autèntic mite del ram i la persona que va guiar el redisseny de VilaWeb.

Com era de preveure el seu pas per la redacció ha estat brutal. Ha decidit canviar-ho tot, seguint les regles filosòfiques de la patafísica. I així hem posat una gran frase de Gila encapçalant el diari, hem publicat notícies en diverses llengües i moltes imatges han aparegut clarament passades pel photoshop i virades. Fins i tot una de les plaques ha estat plena d’insectes.

Pel que fa a les reaccions a una posició tan radical hi ha hagut de tot. Al xat hi hagut gent que s’ha interessat en el perquè de tot plegat i altres que molt enfadats han protestat perquè feiem broma el dia que els sindicats pactaven amb Zapatero per les pensions i uns quants sindicats proclamaven la vaga. Al twitter i el facebook hi ha hagut de tot també, gent entusiasmada i gent molt crítica. Supose que era inevitable.

Quan vam començar el projecte dels directors convidats érem conscients que aquesta és una aposta arriscada però tremendament interessant alhora. I avui n’ha estat una confirmació més.

De moment hi han passat pel meu despatx (que jo faig de redactor i prou) Xavi Sarrià, Simona Levi, Martí Domínguez, David Caraben, Najat El Hachmi, Màrius Serra, Joan-Lluís Lluís, Ferran Soriano i América Sánchez. Una mostra evident de la pluralitat d’interessos i intencions d’aquest diari. La setmana vinent Quecu Novell…


  1. Enhorabona. A América per l’atreviment -premeditat- i a vosaltres per fer de ‘con-sentidors’.
    Simplement explica perquè sou capdavanters en aquest nou món.
    Vos tinc una enveja…horrible 😉
    Salutacions cordials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.