Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

A Lleida, amb fred i amb sort

Ahir vaig passar el dia a Lleida, participant en la interessant jornada del Congrès de la Convivència. Vaig gaudir dels temes que s’hi tractaven i sobretot de les experiències que s’hi explicaven. I vaig passar molt fred. Ho feien a la Seu Vella i ací dalt arrepreta de valent, especialment per a un sudaca com jo…

Malgrat el fred vaig tenir la immensa sort, però, de fer una visita al turó explicada per Josep Tort que ens va improvissar una conferència excepcional sobre el paper geopolític de Lleida i sobre els edifici del turó i sobre el seu passat, tant a la nostra corona com a la dels veïns. Els oidors vam ser un grup d’afortunats, entre els quals el Terricabras o el Joan Vila, que en havent dinat vam agrupar-nos al seu voltant per a escoltar les seues explicacions. En el meu cas festa doble perqupe, a més, eren puntejades pels comentaris intel·ligents i punyents de l’Antoni Aluja que també s’hi va unir al passeig.

Mentre entràvem a recer refent-nos un poc de la fresca li vaig dir a l’Aluja que per a parlar d’aquella manera, com ho fa el Tort, has d’estimar molt. Hi va assentir perquè això és una evidència. I una sort.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. no sé a qui li va agafar per dir-li turó, si sempre n’hem dit tossal.
    aquells cartells de turó de la seu vella són un molt bon cavall de troia.
    i des que en parlen a la tele i ho comparen amb els balnearis de la costa encara sembla que faci més fred

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.