Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Adéu L’Internauta. Hola L’Internauta

Des de que anit es va començar a escampar per la xarxa que la direcció de Catalunya Ràdio havia decidit suprimir L’internauta de la graella he viscut unes hores molt trasbalsades. Hi ha hagut una reacció d’afecte cap al programa que m’emociona i que no puc agraïr com voldria. Tinc la bústia i el Timeline del twitter plens a vessar i m’inunden els missatges del Facebok. De fet fins i tot hi ha qui ha creat grups reclamant-ne el retorn. Ho agraïsc de tot cor. Molts amics m’han telefonat i ho han fet també companys i professionals de la casa i d’altres llocs que m’estime i que admire. Hi ha hagut paraules i gestos que no oblidaré mai. Ho torne a dir: gràcies.

Vint-i-quatre hores després encara no sé què faré però ja sé, ja ho sabem tots, que L’Internauta seguirà. Efectivament, com diuen els de la Revolta 2.0 no necessitem de les torres d’emissió. Estic d’acord amb això. Ignore quina audiència tenia el programa per la ràdio ‘antiga’ (com tantes altres coses mai no m’ho van dir) però les xifres del podcast parlen prou clar: l’internauta ja era un podcast que també l’emetien per ones. Ho tenim fàcil, doncs.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Fàcil? I tant fàcil… a més a més, ara queda el programa lliure de qualsevol restricció ja que es podria dir que és el teu producte i pots publicar-lo i promocionar-lo allà on vulguis… i aquest cop, ajuts per difondre no te’n faltaran.

    Endavant!

  2. Gràcies a tu, Vicent, per no defallir! Serà un plaer seguir-vos escoltant. Qui perd, tristament, és la ràdio pública de Catalunya. Espero que els hagi arribat el malestar dels oïdors de L’Internauta… i que reflexionin sobre quin paper ha de jugar una ràdio pública en l’encara llarg camí que ens queda per recórrer en l’implantació social d’Internet.

  3. Hola Vicent …

    voldria aprofitar per a comentar diverses coses sobre el programa

    1. com que suposo que ara el programa serà una cosa més “vostra” i podreu fer mans i mànigues, si és possible i està al vostre abast, m’agradaria que tornésseu a l’estructura que tenia el programa fa uns cinc o sis anys (abans del darrer format tertúlia). M’agradava molt més … 
    2. … més que res perquè em sembla que el programa parlava no pas del que la gent feia amb la tecnologia sinó del que la gent podia fer amb la tecnologia …
    3. … i dic això per a agrair-vos que, gràcies a l’Internauta, vaig aprendre moltes coses que vaig ficar en pràctica a l’empresa on treballo: el Firefox, el Thunderbird, el programari lliure, Linux, la possibilitat de tindre tot això en català, etc … Era excitant escoltar-vos als migdies mentre estava colgat de feina i sentir-vos parlar de coses que solucionaven els meus problemes. Per tot això moltíssimes gràcies.
    4. També moltes gràcies perquè, col·lateralment, he descobert gent (el Vendrell, el Barnils, etc) i altres coses del meu país (el tema l’Orquestra, Vilaweb, etc) que desconeixia totalment
    5. Finalment, jo no sé quina política porta Catalunya Ràdio i no sé quin benefici hi veuen en carregar-se programes com l’Internauta, o els viatgers de la Gran Anaconda, els millors anys de la nostra vida, i d’altres que ara no em vénen a la memòria … ja només cal que se’m carreguen En guàrdia …

    bé, per tot Vicent, moltes gràcies a tu i al teu equip, i endavant amb el nou Internauta més internauta que mai

  4. Jo ja fa dos anys que no visc a dins del radi d’influència hertziana de Catalunya Ràdio però us he seguit seguint via podcast. Espero que aquest fet no et desanimi de seguir fent el programa, ara és el moment de demostrar que Internet enderroca fronteres i que la gent és lliure de fer el que vulgui gràcies a la tecnologia!!

    Gràcies pel programa!

  5. Vicent,

    Tot i que ja he expressat el meu parer a Twitter sobre el tema, vull fer-ho també aquí, en el bressol de la internet catalana.

    La veritat és que tornar de vacances i ensopegar-nos amb aquesta notícia és un cop molt baix. Ho és sobretot per tu, però també  per aquells que hem anat seguint el programa des dels seus inicis i coneixem la teva trajectòria. Has estat i ets una referència per a tots nosaltres. Com bé dius quan parles de la ‘radio antiga’, hi ha molts altres tics 1.0 barrejats d’ignorància i d’incompetència. En educació ni t’explico, moltes vegades n’hem parlat en algunes impagables converses. Les que sento són sensacions d’indignació i de molta impotència. Una llàstima perquè erem molts els que fa vuit anys ens havíem pensat que canviarien moltes coses. I no és que segueixin igual, és que han empitjorat.
    Però m’agrada veure també que no vols llençar la tovallola. Certament l’internauta ‘no morirà mai’ i ja tindrem cura entre tots de que  així sigui. Perdona’ls Vicent, perquè no saben el que es fan. S’han carregat una peça fonamental de la nostra cultura.

    Rep una abraçada ben forta d’una persona que t’admira des de fa molt de temps.

  6. M’alegra saber que l’internauta continuarà. Llarga vida a l’Internauta.

    Irònicament llegeixo que <a href=”http://huubs.imente.com/view?12834595971227088644″>Catalunya Ràdio aposta per les tecnologies interactives</a>. Bona aposta, carregant-se un programa amb quinze anys de vida sobre tecnologia i internet.

    Ànims, Vicent, que sé que no te’n falten!

  7. No ens coneixem de res. He anat a petar al teu article, no sé com, 2 o 3 vegades, en una d’elles via ramonB… només et puc dir: no et desanimis, endavant, això de la web 2.0 i la 3.0 ens uneix.
    Maria girona Tell a SL (maricel reina) 

  8. Apreciat Vicent:

    Em va entristir molt la notícia de la supressió del teu programa, però ara m’alegro de la possibilitat de poder tirar-lo endavant des de “casa teva”, sense discriminacions, sense imperatius…
    Et prego ens avisis quan tornarà a estar “en antena” a través d’internet per a poder-lo descarregar de nou. I si necessites un tècnic de so voluntari per a les gravacions, m’hi ofereixo.

    Una abraçada.

  9. Content de saber que no ens quedem sense l’Internauta. Sia sota el format que sia el seguirè escoltant i disfrutant.
    Endanvant Vicenç, els oïents estem al teu costat…, fins a l’infinit i més enllà.

  10. Hola Vicent,
    soc dels que escolto el teu programa des de fa molts anys, de fet vaig començar amb això de internet amb el mateix so que el del inici de l’Internauta.

    És una llastima que la gent de la radio encara no entengui la era de Internet i  per tant la importància del teu programa/podcast dintre de la podcasfera.

    Sort en aquesta nova etapa, i per suposat et continuaré seguint.

    Gràcies per les moltes estones agradables i cultivadores que he tingut al volant del cotxe escoltant la teva veu.

  11. És una llàstima, que no tingueu el suport de Catalunya Ràdio, ara… tot i que, pel que he vist, tampoc no en teníeu gaire abans.

    Seguirem escoltant el podcast, perquè en directe mai no havia pogut enganxar-lo. Només espero que no se’m passi per alt i pugui trobar l’enllaç quan l’enceteu.

    Una abraçada i ànims! 

  12. Bé… jo també sóc dels qui, escoltant “L’internauta” varen començar a plantejar-se que tot això dels ordinadors i d’internet podia ser una cosa interessant. D’això ja en fa una pila d’anys, en l’època del Vendrell.
    Des de aleshores he anat seguint el programa. La noticia de que Catalunya Ràdio l’havia tret de la seva graella em va irritar força, perquè es com perdre un vell amic.
    Us encoratjo a seguir tirant-lo endavant  i em permeto de proposar-vos que el continueu, amb el mateix format de tertúlia, però a traves de Vilaweb tv.
    Una de les coses que jo hi trobava a faltar era la possibilitat de veure les pàgines de les que parlavéu (sovint el sentia al cotxe) 
    Crec que poder veure els convidats i veure el treball que desenvolupen seria enriquidor per al propi programa.

    En fi… Feu com volgueu però tireu-ho endevant.
    Felicitats per tota la bona feina !!! 

  13. Hola Vicent,

    Vaig llegir la notícia al Vilaweb i em van caure al terra. Què volen, continuar baixant en els rànquings d’audiència? Doncs que no es preocupin perquè així ho aconseguran abans no es creuen.

    En fi, que com bé dius, les ones són imparables i, si allà no et volen, que els bombin i endavant amb el que creguis. L’Internauta és imparable.

    Ànims i gràcies per tot.

    Albert (Sabadell).

  14. A vegades la llibertat que ens podem permetre fora del antics mitjans de comunicació no té preu, per això els grans programes estan sortint de les antenes per entrar als formats interactius amb subscripció i distribució lliure.
    Si no saben informar de les audiències millor que ho publiquis allà on puguis conversar amb els oients, amb l’audiència. Les grans cadenes de Ràdio i TV han de cedir el control als creatius i als usuaris dels missatges, perquè avui tothom pot dir la seva i si no és al bloc oficial o fan a casa seva.

  15. M’alegre moltíssim que el programa continue i per descomptat que el sentiré fa igual com s’emeta. Sembla mentida que un producte tan bo i amb tants anys de trajectòria desaparega de la programació de Catalunya Ràdio per deu sap quina decisió.

    Salut i avant

    Joan (Xirivella, País Valencià) 

  16. L’altre dia vaig tenir ocasió de saludar-te a la botiga de la Maquinista i de donar-te ànims per un nou internauta. Està clar que si un programa dura en antena 15 anys no és per casualitat. En tot cas, continuarem escoltant-te allà on vagis… tot esperant el RSS per subscriure-m’hi de nou aquesta tardor i borrant el de Catràdio del meu programa de Podcast. 

    Molts ànims per la nova temporada, i ara que no en depeneu de catràdio a vore si posseu una mica més de qualitat de so al podcast!.

    Salutacions!
     

  17. Doncs és una llàstima que no l’emetin més per catalunya ràdio.

    Ha estat un programa molt interessant durant molts anys, una raresa en la ràdio i més encara en els programes sobre aquest tema.

    Seguirem seguint-lo a la xarxa

  18. Endarrera aquesta gent, tan ufana i tan superba…. Sóc un oient del programa des de l’època d’en Jordi Vendrell. Va deixar el llistó molt alt, però tu Vicent estàs a l’alçada. Aquesta temporda passada ja l’escoltava via podcast, per tant, no canviaré els meus hàbits i ho continuaré fent. Per sort, la tecnologia ens permet continuar expressant-nos. No ens poden fer callar!. Ànims, i cap a la quinzena temporada!

  19. No m’ho puc creure. Segueixo el programa per la xarxa amb alguns dies de retard. Però es que els polítics i els periodistes de les ones d’aquest ‘pais’ no es poden enfonsar més…

    El internauta és EL programa, el meu programa.
    Voldria dir moltes coses, però es que no cal. Són molt obvies…

    Endavant a tot l’equip! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.