Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Fa por

Publicat el 31 de maig de 2010 per vicent

El portaveu del govern israelià fa una entrevista en una televisió i quan li pregunten perquè han atacat els vaixells solidaris amb Gaza respon que ‘tothom sap’ que els qui hi anaven són membres d’al-Qaeda. No diu ‘simpatitzants’ o ‘proclius a’. La periodista li respon que això és una barbaritat, que hi ha gent molt coneguda al vaixell, eurodiputats, escriptors, etcètera. La reacció del portaveu és tremenda: ‘potser ells no saben que són d’al-Qaeda però ho són’. L’Otamendi em va explicar una vegada que a ell li havien dit el mateix, que potser no sabia que era d’ETA però ho era.

Aquest món hi ha dies que fa molta por.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Fa por, però la por no ens pot paralitzar, com
    va dir el poeta, posem-nos dempeus altra vegada i que se senti la veu de tots
    solemnement i clara…

  2. …que no vagi a l’era. És evident que l’ús de la força per part de l’exèrcit israelià ha estat, en el millor dels casos, molt qüestionable, i estic pràcticament segur que es podien haver evitat les víctimes mortals. Ara bé, aquest conflicte és molt llarg, molt dur, i molt enrevessat. Voler veure-ho com una pel·lícula de bons i dolents és un error, i posar-se de totes totes al costat d’una colla d’islamistes animals com els de Hamàs, és un error encara més gros.

    En tot cas, era evident que l’objectiu principal de la flota no era dur ajuda a Gaza, sinó trencar el bloqueig israelià o provocar la reacció d’Israel, ambdós objectius clarament propagandístics. Doncs ja han provocat la reacció d’Israel. Ja tenen de deu a vint “màrtirs” més per ensenyar. Només em pregunto si les famílies dels “màrtirs” trobaran el preu de l’anunci just.

  3. M’ha sorprés relativament… Palestina, però, haguera fet el mateix.
    Som els altres els qui hauríem de posar-hi seny, però encara no n’hem trobat la fórmula adient: ha sigut una provatura que no ha reeixit, malauradament per a tots.
    A

  4. Resultarà que si no vols que et toqui el rebre (la pols) has de ser indiferent a la injustícia, i no fer res (l’era). I a partir d’aquí, l’Estat d’Israel, pot cometre totes les atrocitats que vulgui, i a sobre li hem de riure les gràcies. Genial. És la mateixa filosofia d’aquest senyor que et fa d’Al Qaeda sense que un mateix ni ho sàpiga. “Tu ets d’Al Qaeda perquè ho dic jo”, i es queden tan amples. Quan vulguin, ens faran ser marcians, o qualsevol altra cosa. El fanatisme pot tenir molts colors, però aquest fanatisme és d’un color molt lleig…

  5. Avuí he llegit una vinyeta del famós i lúcid “El Roto” que diu: “Fracassa el capitalismo i se hunde la izquierda”.
    Estem vivint una època difícil de deriva ideològica i social. Els governs i aquells que dominen els recursos s’han cregut què ens poden dir tot el que vulgun perquè saben que la societat està endormiscada. Juguen a la manipul·lació i a la confussió. Que ets pro-palestí? Ets un terrorista. Que t’indignes davant l’abús i vols la llibertat? Ets un terrorista. Que ets independentista? Ets un terrorista. Que ets d’esquerres? Ets un radical. Que no et sembla bé el desgavell capitalista? Ets un comunista radical. L’única cosa que pots fer (segons ells) és treballar, menjar, dormir, mirar la televisió i pregar perquè res trasbalse la teva existència. El problema és que això mateix se’ls està negant a milions de persones arreu del món.

    Aquest món fa por tots els dies.
    Com envege la gosadía dels grecs!

  6. No ho acabo d’entendre massa. Si s’acaba el bloqueig tornarem a tenir llançaments de míssils cap a Israel -o si voleu en diem coets- i els resultats seran molt més desastrosos i provocaran molta més destrucció i dolor entre el poble palestí. No entenc aquests suposats pacifístes que es presten a representar un guió que acabarà portant més violència.

    Cal entendre que ara per ara el principal botxí dels palestins, el que assassina més palestins que ningú, és Hamàs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.