Prendre la paraula

jordimartifont

8 de març de 2014
0 comentaris

9 de març: a Tarragona, concentració en record de les víctimes de les Oblates

El 9 de març es farà un acte públic al convent de les Oblates en memòria de 9 dones que van morir per les condicions carceràries a que van ser sotmeses (1939-1941).

Perquè aquesta “història”, és història viva. Nets i besnéts de demòcrates assassinats per la repressió franquista donaran testimoni d’aquestes nou dones que van morir a la presó.

Veniu el 9 de març a les 12.00h al Portal del Carro 13bis.

Les visites guiades pels indrets de la repressió franquista a Tarragona organitzades per la CUP, després de dos anys han derivat en el Fòrum de Tarragona per la memòria històrica. Les persones que ho han iniciat han estat persones provinents de l’esquerra independentista i d’Entrepobles. Fent reunions i encara en procés de constitució s’ha definit un marc de treball:

-La participació es a nivell personal.

-La repressió franquista a les comarques de Tarragona, que ens permet evitar de participar en celebracions que no ens són pròpies (celebrar un 14 d’abril o defensar l’adveniment de la III República). Nosaltres deixaríem de participar si fos el cas.

-Pressionar per què l’Administració senyalitzi i dignifiqui els indrets de la repressió franquista a Tarragona.

-Exigir la retirada dels símbols franquistes que encara trobem a les comarques del territori. Com a objectiu final exigir la retirada de l’agulla al riu Ebre al seu pas per Tortosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!