Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Ciudad Juarez

Publicat el 7 de març de 2010 per vicent

Veig el 30Minuts i se’m fa impossible no evocar la primera imatge que vaig tenir de Ciudad Juarez. Només hi he estat una vegada als anys vuitanta. Formava part de la ruta d’un viatge inoblidable per tots els Estats Units. De fet anàvem a El Paso. Viatjàvem amb un bitllet sensacional de Delta Airlines que ens permetia agafar en un mes tots els avions que volíem. Així que ens plantàvem en l’aeroport i triàvem. A Nova Orleans van triat El Paso. No sé perquè. Igual perquè em sonava de les sèries de cow-boys. Vam haver de parar a Dallas abans però finalment vam arribar a El Paso, ben de nit. Des de l’aeroport es veia un núvol de llum que aviat vaig aprendre que era la suma de les dues ciutats, El Paso i Ciudad Juarez, a Mèxic. Al mig el Rio Grande.

A l’hotel hi havia la televisió mexicana. Vaig posar un informatiu i en acabar passaven els detinguts del dia. En vídeo es veia a les persones que la policia havia detingut que feien allò de les fotos: perfil dret/de cara/perfil esquerrà. La sorpresa va ser que al cap d’una estona de passar detinguts els noms anaven acompanyats de la professió de policia. Fulanodetal, policia. La cosa feia efecte. Molt. Més encara en els darrers que eren identificats com a policia secreta. La mà de policies i policies secretes detinguts cridava al cel. Ja fa trenta anys.

Evidentment no vaig poder resistir-me a passar a l’altra banda i trepitjar Ciudad Juarez. Que supose que ja devia estar aleshores en mans dels narcotraficants. 

Publicat dins de Viatges | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.