Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Auriga

Publicat el 24 de gener de 2010 per vicent

La revista Auriga està passant dificultats. Auriga és un d’aquells productes culturals que el país és capaç de posar en marxa per a sorpresa de molts: una revista dedicada al món clàssic, particularment a l’antiguitat grega i romana -seguint la gran tradició del país en aquest tema.

Precisament fa uns dies en una reunió de pares a l’escola jo argumentava a favor del retorn del llatí i el grec al currículum i ara em trobe que Auriga deixarà d’arribar als centres, cosa que dificulta de forma enorme el seu futur i fa més llunyà el meu desig, que es conformaria amb fomentar d’entrada un millor coneixement del món clàssic entre els nostres alumnes.

És temps de retallades i supose que tothom retalla per allà per on pot. Això no em reca però d’expressar la meua tristesa ja que aquesta gent fan un treball excel·lent des de fa molts anys.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Sempre és podria crear una sèrie ben documentada i esplaiada sense pedre la de dibuixos animats tipus Simson però sense deixar de ser seriosa dels temps de la Grècia Clàssica.

  2. Mil gràcies per la referència i el suport a allò que Auriga és i suposa.
    Una causa que per ser tant evidentment d’interès general i rellevant de cara també al futur, no ens podem permetre que es perdi.
    Cordialment

  3. Tots els esforços per a donar a conèixer el món clàssic són sempre pocs. I a Catalunya d’una manera especial.

    A això cal afegir que els nostres dirigents culturals i educatius tenen unes mancances tremendament esgarrifoses pel que fa als coneixements d’aquestes matèries fins al punt de no donar-los cap importància.  Deixar morir la revista Auriga d’inanició és, doncs, una manera ben palesa de projectar la seva ignorància més decidida. Aquesta abúlica ignorància, però, compta amb molts còmplices…

    De moment, a més de fer noves subscripcions aconsello de signar, com molt bé fa en Pere Izquierdo, aquesta petició en línia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.