Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Dia impacient

Avui les mudances traslladen la infraestructura de VilaWeb de la vella redacció a la nova. Treball virtual, doncs, per a tots. Cada redactor és a casa seua i el Messenger en la de tots. Anem fent sense veure’ns les cares, que no deixa de ser curiós.

Potser perquè estic impacient repasse unes pàgines del magnífic “Les impatients de l’Histoire” de Jean Lacouture. Ben sovint m’he preguntat quina relació té la història amb el periodisme i quines concomitàncies. Lecouture m’ho va aclarir amb aquesta frase tallant segons la qual “els periodistes som els impacients de la història”, els qui no podem esperar a que arribe la història per a posar-nos a narrar ja els fets.

El volum és, de fet, un repàs a la vida d’alguns dels grans noms del periodisme francès, dels antics fundadors de gasetilles a Jean Daniel o Bernard Pivot, passant per Beuve-Méry (“le patron…”) o Françoise Giroud, gent que “entrainés dans le cours de l’histoire, attendent impatiemment qu’on leur en dévoile les données et en propose une première explication”. Així de fàcil.

PD. Potser algú podria fer una cosa així però en versió catalana: Xammar, Pla, Escofet, Barnils…

Publicat dins de Llibres | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.