Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Duaners

Vaig i torne a Londres. En arribar a Heatrow passes frontera perquè el Regne Unit no forma part de l’àrea Schengen. En passar-lo m’ature davant un gran cartell que em crida l’atenció. Demana si estic content amb la forma que m’ha tractat la policia i em recorda que puc protestar si no he estat tractat com cal. Afegeix, en la darrera línia, que les protestes han de ser de forma obigada en anglès o en gal·lès. Caram!

Torne a Barcelona. Torna a passar frontera. Em sona el mòbil i vaig parlant mentre done el passaport sense pensar que això no ho puc fer. El policia espanyol m’ho podia haver dit amablement però m’ho diu amb unes males maneres i una mala cara difícil de superar. Opte per dir-li, en català, que no me’n recordava i passe ben ràpid mentre l’escolte encara remugar per darrere. Fora de l’àrea de frontera busque a veure si hi ha un cartell que em demana si vull protestar pel maltracte i fer-ho en català. Però això és El Prat i no Heatrow. No el trobe. 

Publicat dins de Viatges | Deixa un comentari

  1. Si los gobiernos de Madrid fueran tan abiertos como los de Londres en cuestiones identitarias, además de existir selecciones nacionales deportivas de Catalunya, Euskadi, Galicia o Canarias (como las hay de Escocia, Gales o Irlanda del Norte), la policía española se podría llamar, pongamos por caso, “La pista catalana” (Scotland Yard), en los desfiles del Ejército español tocarían el txistu o llevarían barretina (tal y como en el británico desfilan vestidos de escoceses y tocando gaitas celtas) y, finalmente, cantarían en las tabernas del cuartel algún himno tipo “Eusko Gudariak”, tal y como los militares ingleses suelen cantar “Kevin Barry”, una canción independentista irlandesa. Por poner tan sólo tres ejemplos comprensibles entre una multitud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.