Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Taizé

Publicat el 18 d'agost de 2005 per vicent

Alguns lectors s’han queixat que VilaWeb no ha tractat com caldria l’assassinat del pare Roger Shutz de Taizé. Tenen raó. No hi ha cap excusa. No ho hem fet bé.

Em sap més greu encara perquè aquest estiu, precisament, he estat llegint diversos llibres de tema religiós. Un, boníssim, de Hans Kung que fa una mirada a les religions de tot el món des duna perspectiva de diàleg i un parell que comparen l’Alcorà amb la Bíblia. De tots ells he tret la impressió que, per difícil que resulte veure-ho ara mateix, la unitat de les tres religions profètiques -jueus, cristians i musulmans- és molt més forta i intensa del que sembla. Segurament si els cristians no hagueren abandonat la seua arrel jueva per l’hel·lenística i no hagueren deificat Jesús les coses serien molt més senzilles. Però així i tot es veuen possibilitats evidents en el cas d’un diàleg ecumènic que no siga trampós. Com el que demanava el pare Roger.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Peró sempre s’ha polititzat, sols la cristiana amb els conflictes violents dels catars, els templaris, el cisma d’occident, els calvinistes, els luterans, la protestant de Bush (prop de alcolics anonims i de les creudes medievals), etc. El que importa sembla ser el pa nostre de cada dia.

  2. Penso que Taizé, es o deu ésser, un referent per la unió del creyents en un Deu Omnipotent, sense afeixir mes histories, com la deificació de Jesus, la virginitat de Maria i la elevació als altars com a sants a personas que mol be poden ésser un referent de vida eixemplar, pro deu quedá molt clar que Sant solament es Deu. així se diu en la misa catolica, pero el Vaticá no para de fer sants, quan reialment el culte solament se deu fer a Deu Pare Omnipotent, unic Deu, sin trinitats ni complicacions, que no fan més que fanatitzá a un poble mes be ignotant. Jo penso que solament hi ha un Deu, al que tenim la obligació de adorar, sense intermediaris sants. No estic contrari a que personas ejemplars siguin imitats per la seva calitat humana, pero aixo de ferlos sants ya no es correcte, per que com he dit solament Deu es Sant.-    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.