Vedrapitiús (Vedrà Pitiús)

Cap l'alliberament nacional i social

17 de juny de 2008
General
0 comentaris

Economia

L’economia (del grec ο?κος [oikos], ‘casa’, i ν?μω [nemo], ‘regles,’ per tant “administració de la llar”)[1] és la ciència social que estudia els processos de producció, la distribució, el comerç i el consum de béns i serveis en el context de l’assignació competitiva de recursos.

Les notícies són dures, són com una canço de Raimon, quan tot va mal………escalada del preu dels carburants, dels aliments, de la llum, de l’aigua, del transport. Volen regular les pensions, els salaris, les hores treballades, definitivament pagar i seguir pagant, sense millores dignes per a viure millor.
Les guerres, preventives, ordinàries, regulars, convencionals, bilaterals, invasores, mundials, regionals, ètniques, religioses, tribals i de conquesta. Totes econòmiques.
El creixèment. La sostenibil·litat. El benestar social. El canvi climàtic.

L’abús i l’explotació dels recursos naturals. L’esclavatge humà a tots nivells, de totes les edats i de genère.

L’economia de mercat i l’economia d’estat.

La Globalització, al servei dels nous idiolègs de les grans multinacionals, són els sense idiològia emperò controlant els governs de tots els colors del món.
Qui marca el futur i l’economia mundial i la vida dels humans, són els nous líders que fan sotmetre la política i els polítics al servei dels interessos de les grans fortunes, concentrades i acumulades en poques mans.

Al novembre, hi ha una esperança o no, que alguna cosa canvíi, és diu Obama.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!