El Mont

No és el món

5 de juliol de 2008
Sense categoria
0 comentaris

El cas Bassas, purga o relleu?.

El final d’Antoni Bassas al capdavant del programa líder dins l’espai radiofònic dels matins a Catalunya, esta suscitant molta controvèrsia, almenys dins la Catalunya virtual.

Les paraules del periodista anunciant la fi de la seva etapa al capdavant dels Matins de Catalunya Radio, han deixat masses interrogants sobre les veritables raons del seu comiat. Sobre tot ha quedat……..

una sensació, més de comiat conjuntural que de comiat estructural. I la sensació final, és que Catalunya radio començarà una nova etapa on el component de ser la radio nacional de Catalunya, passara a formar part  de la història de la cadena.

En alguns llocs es parla directament de purga política, en d’altres, de canvi d’aires.  Dues visions situades als dos extrems de la realitat política de Catalunya. La desnacionalització de la societat catalana o la normalització de la mateixa, segons es miri.

Pels que pensem que Catalunya viu un procés de desnacionalització, engegat amb l’arribada del PSOE al govern de la Generalitat, ens és més fàcil parlar de purga que de relleu. I més veient el poder mediàtic amb que compte el socialisme espanyol.

I per aquest poder mediàtic el veritable problema de Catalunya Radio no era la crosta nacionalista. El veritable problema són els índex d’audiència i la competència que els suposa un mitja pagat amb els diners de tots.

És per això que preferim no parlar solament de purga política, ni molt menys de canvi d’aires. Preferim parlar també d’estratègia empresarial, per donar al sector privat afí al règim, un espai que ara no podien ocupar.

El cas Bassas, purga per consolidar la desnacionalització de Catalunya, i relleu per estratègia empresarial amb la finalitat de cercar un nou lideratge en les audiències radiofòniques de Catalunya.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!