Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 de setembre de 2010
3 comentaris

“Vuelta al cole” és la carta al director d’El País que escrivia divendres

     Rosa María Daría (Ingenio, Las Palmas). Us la duc ací perquè expressa el que jo també pense ja fa temps. Bon dia.
     “Se acabaron las vacaciones, empieza otro curso escolar. Volvemos dispuestos a llevar con resignación los recortes en educación: hay más alumnos y menos profesores en la mayor parte de los centros públicos del país. Eso que los titulares de los periódicos seleccionan como buena noticia esconde otra realidad: más cantidad pero menos calidad. El ministro de Educación se esmera en que el sistema vaya a mejor y todos se lo agradecemos, pero siguen los desencuentros políticos y Educación es el “patito feo” del que todos hablan pero pocos conocen su “corazoncito”. Hace unos años, Primaria empezaba el 15 de septiembre y el resto no comenzaban hasta bien avanzado el mes de octubre. Desconozco si entonces había buen presupuesto o no, tampoco sé si los políticos se tomaban en serio la Educación, pero lo que sí sé es que el curso tenía menos días lectivos pero más aprovechados porque a clase se iba a aprender y la educación la traían de casa.” 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Els meus fills van educats al cole. I crec que no són els únics.
     
    Sense deixar de reconéixer que hi ha molts alumnes “difícils” i que quan coneixes els seus pares comprens perquè, també hi ha molts mestres incompetents. Tots volem qualitat, també els pares.

    L’any passat la meua filla va fer primer de primària, i durant tot el curs no va aprendre a dir “hello”; el poc anglés que sabia era el que aprenia en casa jugant amb mi, i el llibre d’anglés l’hem fet aquest estiu, (estava pràcticament tot en blanc). Els mateixos xiquets, 6 anys, dien que en classe d’anglés només pintaven i pintaven. Deplorable. 
    En quinze dies d’aquest curs ja diu algunes frases completes en anglés, prou paraules de vocabulari, i trossets d’una cançó. Hi ha dret?

    Sense deixar de reconéixer les inutilitats dels polítics, i les situacions creades per les modernes retallades,  tampoc hi ha dret que els xiquets no tinguen menjador escolar durant juny i setembre, mesos en que acaben a les 13h, i que durant juliol i agost estiguen en casa. Els pares que no ens dediquem a la docència, ni acabem a les 13h, ni tenim dos mesos de vacances. O abusem de les iaies, si en tenim i volen o poden, o paguem escoletes d’estiu, (caríssimes per cert). Tampoc hi ha dret.
    Que els xiquets estan saturats, que necessiten descansar, que fa molta calor,… bé, doncs que aprenguen a jugar a escacs, a fer ninots de falla, a confeccionar-se una disfressa, a tocar el flaviol o a representar un obra de teatre. Hi ha mil activitats formatives i divertides alhora per als mesos de calor.

    Mirem pels mestres, que tenen dret a poder fer bé el seu treball, mirem pels alumnes, que tenen dret a rebre qualitat en cada classe, i mirem també pels pares, que tenim dret a poder conciliar vida familiar i laboral. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.