Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de març de 2012
0 comentaris

“VOLVER”, per Miquel Àngel Puig (Levante-EMV)

     Article d’un company de l’Alcúdia, amic comú amb amics meus i mestre:

” La Conselleria d´Educació intenta amargar els dies festius als docents valencians, ja ho va fer amb l´anunci del decretàs en la vespra del dia de Reis i ara torna a fer un anunci amenaçador en la vespra de les Falles i en plena celebració de la Madalena, la propera segur que la vorem damunt la pasqua.Una conselleria que es demostra conservadora fins i tot amb les seues preferències musicals. Es clar que la música dels anys 30 inspiren la seua política i tenen tal grau de calat que es dissenyen estratègies que sols suposen tornar enrere. Tornar a no pagar un sou digne al professorat, tornar a tindre els treballadors/es amenaçats de que controlaran més la seua tasca, tornar a l´intent d´augmentar el nombre d´hores de treball, tornar a buscar el conflicte amb els empleats i empleades públics, tornar a afavorir la comparativa entre el model concertat i públic, tornar a afegir més llenya al foc per a que prenga una foguerada en la que es creme la comunitat educativa, valga el símil per les dates en que es trobem.


«Volver, volver, volver», realment és vol erradicar el fracàs escolar o més be és vol obrir un debat que ens allunye del vertader problema d´aquesta comunitat? Una comunitat en la que no s´ha apostat per la innovació, per la investigació, per la formació dels seus ciutadans, per la seua cultura, per la seua llengua, pel seu patrimoni. Una comunitat en la que s´ha trencat el teixit industrial i productiu en pro de la política de pandereta i festa, un territori on era tan fàcil trobar un treball a destall en la construcció que ja no calia res més. Un país afonat pel dèficit creat pel malbaratament dels diners públics, on regolfen per les canonades els casos de corrupció i on la classe governant no sacrifica cap dels seus privilegis, com antany, com en un déjà vu de temps passats.
I ara que és el moment de cercar complicitats, sinergies, cooperacions… i de propiciar que el professorat, peça clau del sistema educatiu, continue implicat en la millora del sistema educatiu, en la utilització de les noves tecnologies, en la resolució del conflictes, en la introducció de les llengües estrangeres, en la integració dels alumnes desfavorits o dels nouvinguts o dels discapacitats, ara la Generalitat Valenciana i la Conselleria d´Educació sols sap fer amenaces indirectes, empitjorar les condicions laborals i baixar salaris. Pot ser pensen que això possibilitarà una millora del treball, tal volta en alguns casos siga així però probablement el que aconsegueixen siga l´efecte contrari en molts altres, i aleshores, que faran? Posaran un policia amb un garrot junt a la maquina de café de cada sala de professors/es? Pot ser siga la següent mesura que veurem per part d´un govern que sembla que sols sap retallar i pegar.”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.