Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de març de 2021
0 comentaris

Volarem?

Amb motiu de la COVID, hem hagut d’acudir a reunions per vídeo-conferència. I a poc a poc ens hi anem acostumant. Però oberts a aqueix món de comunicació informàtica, descobresc un camp immens. I cada vegada es va a usar més: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, WatsApp, YouTube.
El que passa és que a les persones grans ens resulten difícils aquests mètodes. En la nostra societat, a l’hora d’evangelitzar cada vegada s’imposen més dues tendències: la del boli i ordinador i per un atre costat aquests mitjans socials de comunicació.
És un problema. La gent jove ho entén i se n’assabenta. Les persones grans ens sentim perduts i seguim necessitant els mètodes de sempre.

Cada vegada s’usen menys els mètodes tradicionals. I per molt que ens empenyem ja va a ser difícil entrar en aquests camins moderns. No sé si m’equivoque, però cada vegada va a haver una separació major segons les edats. Seguirem amb els mitjans socials de comunicació tradicionals oberts a nous sistemes. I serà informar-nos i formar-nos en el nou per a relacionar-nos amb les persones joves i per descomptat amb els xiquets.
El canvi en 20 anys el veig gegant i ens requereix un esforç enorme. Els periòdics, les revistes, els fulls… a poc a poc van desapareixent i veiem la gent amb el seu WatsApp controlant tota la informació i dedicats a això tot el temps.
El que resulta més fàcil és tot el que d’alguna manera es projecta a la paret i podem veure-ho fàcilment.
Jo ara note més la diferència que hi ha entre una reunió per vídeo a una trobada presencial. Tots els dies que tinc reunió trac l’experiència que estem totes les persones en la meua habitació. Però quan acabem, no ens besem ni berenem. I això val més que moltes reflexions i ensenyaments.
És un canvi molt fort el que s’està donant en la comunicació, però por em fa el que va a haver en les compres, en la missatgeria, n l’ús del diner i la banca.
Quasi m’alegre que ja grans, anem avançant un poc per a no baixar-nos del tot del tren de la societat. Perquè no sé què hi haurà de seguida en lloc del tren. A volar.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.