Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de novembre de 2010
0 comentaris

Vicente Domingo i Milagro (1901)

     Fa uns dies, regirant papers per casa per a un tema de notari, em vaig trobar amb un certificat en extracte d’acta de matrimoni dels meus avis paterns. Us la trallade ací. 

Certificación en extracto de acta de matrimonio
(Decreto de 19 de Septiembre y Orden de 13 de Octubre de 1932) 

Don Vicente Català Ferrando, Juez municipal de Benicolet, y Encargado de su Registro civil.

CERTIFICO: Que según consta del acta reseñada al margen y correspondiente a la Sección II de este Registro civil, D. Vicente Domingo Canet Canet, hijo de Pascual y de Nieves, y doña Milagro Climent Estruch, hija de Francisco y de Severina, CONTRAJERON MATRIMONIO en Benicolet el día nueve de Noviembre de mil novecientos uno.

Benicolet a seis de Mayo de mil novecientos treinta y ocho.

Firma del Juez, Vicente Català
Firma del Secretario, Edmundo Climent

Libro 6º
Folio 16
Núm. 15. 

     PD: Per a mi ha estat tota una veritable troballa per molts motius. En primer lloc, pels afectius (ja que no vaig conéixer els meus avis materns, moriren abans de nàixer jo), també perquè desconeixia que el meu iaio s’anomenara Vicente Domingo -sempre l’havíem anomenat Domingo- (ara entenc per quin motiu el seu primer fill duia el nom de Vicent i el segon el de Domènec), perquè no sabia la data del seu matrimoni (aquest mes ha fet 109 anys), i finalment, també desconeixia els noms dels seus pares -Pascual i Nieves (del iaio) i Francisco i Severina (de la iaia). Ací trobareu algun fet de l’any 1901. La imatge que il.lustra l’apunt és de l’italià Giusepe Pellizza da Volpedo, anomenada “El quart estat”, pintada l’any 1901, i que juga a confondre l’espectador amb el seu títol: el quart estat no va existor mai com a grup social, però l’autor l’associa al proletariat, que marxa, decidit, cap a l’espectador (http://elblogdelescienciessocials4eso.blogspot.com/)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.