Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

18 de gener de 2009
2 comentaris

VESPRADA-NIT AMB OSKORRI I ACOMPANYAT PER AMICS

Sant Faustí i Faustina

Ahir era el dia del meu tercer aniversari (del bloc… és clar) i, juntament amb uns amics, vam decidir -l’ocasió així ho volgué- assistir al Concert d’Any Nou amb la Banda SEM Santa Cecília de l’Olleria i el grup Oskorri. Cap a les 19h00 ens vam veure a Castelló de Rugat. Aquest poble, com molts altres del nostre PV, celebrava la festa de Sant Antoni d’Abat amb un porrat. Els amics de Salem havien instal.lat una “paradeta” per tal de recaptar fons per a la restauració de l’església de Sant Miquel. I com no podia ser d’altra forma, l’amic Rafael havia comptat amb mi. Molts bons els productes de la cistella. Un cop dalt del cotxe, férem cap a l’Olleria, vam saludar amics i coneguts. I cap a les 20h15 començà l’actuació. La primera cosa que ens va sorprendre fou que Natxo de Felipe, percussió, guitarra i veu d’Oskorri fera servir el valencià quan ens explicava la cançó que anaven a interpretar. A veure si n’aprén En Carlos Osoro Sierra. Com digué -i jo també ho crec- de Felipe: al PV més val un deficient valencià que un bon castellà o bon francés. Però cal dir que de deficient valencià res de res. Crida l’atenció que hi haja gent sensible al fet lingüístic com Natxo, cosa normal en un grup euskaldun, però el que ja em costa creure és que el flamant nou arquebisbe arribe a aquest nivell de “sensibilitat”. Si ho fa li ho sabré reconéixer.

I començà el concert. Foren 15 temes i un afegit. Una meravella. El grup no m’era estrany, sols em sonava el nom, i després d’escoltar-los us els recomane si en teniu ocasió.

Us faré un breu extracte del que és Oskorri Bandaband. Tenen més de trenta-cinc als escenaris. Tenen riquesa, qualitat i universalitat, qualificats com el millor grup folk peninsular, tenen els seus orígens a l’entorn urbà i industrial.  Bandaband naix al desembre de 2006 en l’actuació conjunta amb la Banda de Bilbo al Teatre Arriaga en al “Concert de Nadal” per tal de celebrar els 35 anys de vida. És un repàs al repertori històric dels seus 35 anys.
Han actuat a Belín, Frankfurt, París, Colònia, Hannover, Bordeus, Estrasburg, Brussel.les, Còrsega, Nuremberg, Xuric… Com a anècdota us direm que va actuar al Contrafestival d’Eurovisió celebrat a Bélgica representant Euskadi. I fa pocs dies va representar el mateix espectacle a Madrid, amb la Banda Municipal i dirigits per Enrique Garcia Asensio. Fou una veritable sort poder.ne gaudir ahir a l’Olleria.  

Per tal d’acabar
aquesta referència a Bandaband d’Oskorri us deixe la lletra d’un dels gtemes
interpretats ahir:

 

AITA
GUREA (PARE NOSTRE)

 

Pare
nostre

que dorms
en els estels,

respectat
siga el teu nom,

perdure la
teua descendència,

quede’ns
el teu alè

així en
nosaltres com en el record.

 

La ràbia nostra
de cada dia dóna-nos-la hui

perquè odiem
els nostres enemics

en la
mateixa mesura que ells ens odien

 

No ens
deixes sucumbir

i protegeix-nos
del mal

perquè teues
són la humanitat,

la rectitud
i el futur. Amén. Ací.

 

I posteriormente
férem cap al restaurant de l’Hotel Sant Miguel de l’Olleria on poguérem
degustar, acompanyats d’amics, unes bones viandes i un bons vins. Allí poguí
saludar la filla d’una excompanya d’institut i més gent coneguda. I entre
assoborir el menjar, fer-nos unes quantes rialles, assabentar-nos d’algun
projecte pròxim, etc. anàrem passant la vetlada. I res més. Bon dia.

  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.