Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 d'abril de 2009
6 comentaris

VAGA, DESOCUPATS I FACTURES SENSE JUSTIFICAR

Anit m’avançava amb el post anterior i recomanava unes lectures (d’articles sobre els llibres…), avui encete l’apunt amb el sant del dia: Sant Lluís M. Grignon de Monfort. Fou sacerdot del Seminari de Sant Sulpici. En les seues missions populars propagà l'”Esclavitud Mariana” i el “Sant Rosari”. Fundà els “Germans de Sant Gabriel”, els “Pares de la Companyia de Maria”, i les “Filles de la Saviesa”. Sant Lluís M. de Grignon difongué el seua entranyable espiritualitat mariana vivint ell mateix la seua “Consagració personal a la Mare de Déu”.
 
Abans i després de la seua mort, esdevinguda en 1716, es difongueren els seus escrits en moltes edicions i idiomes. Sobretot el seu “Tractat de la vertadera devoció a la Mare de Déu” 
 
Avui també celebrem Santa Valèria i és el Dia de la Joventut a Llutxent. 
 
He dit en algun lloc que avui per a fer vaga tenim molts motius, ens en sobrem, afig. A part dels 13 punts que duem a les “negociacions”, la situació al PV no és ni de bon tros per a lleçar coets (com solem dir per ací).
 
Així dissabte llegíem que l’atur desborda el Govern. La xifra de desocupats passa els quatre milions. Andalusia, Extremadura i Canàries superen la taxa del 20%. I en un milió de llars tots els seus membres estan en atur. Però si ens centrem al nostre País veurem que l’atur s’ha duplicat en un any i que la taxa és JA del 19,2% en créixer en 109.500 desocupats en un trimestre. I per damunt de la mitjana ens trobem nosaltres i Extremadura, Castella-la Manxa, Andalusia, Múrcia, Ceuta, Melilla, Illes Balears i Canàries. I encara que el govern de Madrit demana que no es facen vaticinis apocalíptics amb l’atur, alguna cosa haurà de fer-se. I ací encara més. 
 
Clar que aquest fet contrasta amb el que passa a l’Ajuntament de Sanlúcar (Cadis): una auditoria ha destapat que el PP deixà en l’Ajuntament 14 milions en factures sense reconéixer. Si voleu tota la informació ací la teniu. I les factures són amb cosetes com aquestes:

Las facturas

– 655 euros. 1,7 kilos de langostinos y cinco whiskys.

– 142 euros. 1,5 kilos de lubina.

– 2.278 euros. Comida en Casa Bigote.

– 1.672 euros. Comida en el restaurante Mirador de Doñana.

– 112 euros. Dos whiskys.

– 50 euros. Una botella Moët Chandon.

– 63 euros. Tres llamadas a líneas eróticas.

– 94 euros. Descargas de imágenes de contenido sexual y juegos de tarot.


Sé que hi ha polítics honrats però trobe que cada dia és més difícil trobar-ne algun. I si algun/a lector/a vol veure demagògia en aquest text que la veja… no era aquesta la intenció.
 

I més textos sobre la realitat “virtual” que viu el nostre president i el PP al PV:
 
Con la soga al cuello, J.J. Pérez Benlloch,
Y un huevo, Manuel Rivas, 
Cuentas del Gran Capitán, Ángel López García-Molins i
Bon dia


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. La fan els qui pensen que tots els polítics són igual. Com hem arribat a pensar-ho gairebé tothom, açò? Una falta de responsabilitat ètica (responsabilitat no vol dir culpabilitat -una altra perversió del llenguatge- vol dir aceptació dels deures contrets) dels polítics que ens hauria de fer pensar JA N’HI HA PROU (se’n recordeu). No pot ser que una vegada els polítics són “aforats”, amb l’occupació d’un càrrec electe, puguen fer i desfer sense poder reclamar-los les seues responsabilitats (els seus deures contrets).

       Caldrà anar reformant el nostre model de democràcia delegativa per una de més participativa, on tothom assumisca les seues responsabilitats. Està molt lluny? Cal posar-s’hi ja.

    …i bona hora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.