Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 de juny de 2010
0 comentaris

Unes reflexions

Uns companys m’han demanat que faça difusió d’aquest text. Ací us el deixe:

 A un grup de persones, militants del BLOC, adscrits a la corrent “Bloc de progrés Valencianista”, ens preocupa i molt que desapareguen les caixes i bancs valencians, i és per això que adrecen, per al teu coneixement, els següents arguments que hem elaborat sobre els processos de les caixes d’estalvi valencianes:

La classe política valenciana, representada a les Corts, no pot mirar cap a un altre lloc, mentre les pressions del pacte Zapatero-Rajoy, amb la intervenció política del Banc d’Espanya ens deixen sense cap entitat de crèdit valenciana. La seua debilitat política davant Madrid ens farà molt de mal als valencians.

En esta situació de crisi econòmica en la que no poden utilitzar-se instruments com el tipus de canvi per a recuperar competitivitat, s’imposen actuacions de caràcter territorial, i disposar d’un instrument financer potent que puga entendre i recolzar el teixit productiu valencià és vital.


No hi ha cap explicació tècnica ni econòmica per què Caja Madrid (181.000 milions d’actius) integre altres caixes i sobretot Bancaixa (111.000 milions d’actius). L’opinió d’un analista sobre Caja Madrid afirma: “Caja Madrid presenta con mucha diferencia la peor evolución de las principales entidades financieras españolas, las cinco del Ibex y las mayores cajas por volumen de activos. Caja Madrid no sólo presenta la peor evolución de las variables básicas de la actividad -margen de intereses, gastos de administración, …-, sino que tiene la peor capacidad de generación de recursos, la peor rentabilidad, la mayor morosidad, combinando morosidad y generación de recursos la que más tempo va a tardar en digerir la crisis actual”. I concloïa més endavant: “La operación que se ha manejado en los medios de comunicación de fusión de Caja Madrid con la CAM y Caixa Galicia, no parece tener ningún sentido salvo intereses políticos alejados de la realidad, y sería crear problemas donde parece que no los hay”. Amb esta situació com li se pot reconèixer la capacitat d’absorbir Bancaixa? Sols es pot explicar per qüestions polítiques del més ranci caire espanyolista.

A més a més, cada sol·licitud de provisió de fons pertanyents al FROB, comporta presentar de manera detallada i exhaustiva, un pla de tancament d’oficines (per redundants), així com un detallat plantejament de reducció de personal empleat, atès que l’objectiu últim d’aquestes operacions és la reducció de costos de personal.

Cal recordar al públic en general que la seu social de Bancaixa no està ubicada a la ciutat de València, sinó a la ciutat de Castellò, i caldria preguntar als de Castellò en què els ha beneficiat mantindre aquesta seu social.

Davant d’aquets raonaments voldríem fer-li públicament unes preguntes al Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana:

Com a president de la Generalitat vol ser recordat com el que va deixar el
País Valencià sense cap instrument financer, ni caixes ni bancs estrictament
valencians?

Vosté ha beneït la integració de la CAM a un SIP liderat per una altra caixa
més menuda d’altra comunitat autònoma, en el que se li ha atorgat un pes
inferior al seu tamany. Curiosament aquesta caixa absorbent està sotmesa políticament al PSOE. És conscient d’aquesta “venda”? 

Tot el que li hem exposat ens fa pensar que a vosté li han nugat les mans els seus companys de partit a Madrid, amb la total connivència del PSOE. El preu perquè vosté torne a ser candidat del seu partit i de que el senyor Trillo li porte la seua defensa jurídica, és que els valencians ens quedem sense caixes i bancs pròpis?.

Si no fem res, amb el seu vist-i-plau, s’ha creat la major immobiliària d’Espanya, i a més, a partir del 30 de juny pot vosté derogar la llei valenciana de caixes d’estalvi i renunciar a les seues competències.

Una de cal i una d?arena
26.10.2006 | 1.08
A General
GESTALGAR
01.06.2010 | 12.59

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.