Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

9 d'octubre de 2007
0 comentaris

UN XICOTET HOMENATGE A JOSEP LLUÍS BAUSSET

Avui, 9 d’octubre, festa dels valencians, en què l’any 1238 Jaume I ens fundà com a Regne de València i membre de la Corona Catalano-Aragonesa, vull retre un xicotet homenatge a un home, de 97 anys, que ha estimat, estima i estimarà la nostra llengua i cultura. I també la terra valenciana.

I ho vull fer penjant-vos l’article sobre pilota que escriu habitualment des de fa moltíssims anys al diari Levante-EMV cada dilluns. Ací teniu el d’ahir:

Patrimoni històric

BAUSSET

Segons la Constitució, que confirma la llibertat d’opinió, tothom té dret a formular a l’Autoritat les queixes que puga tindre qualsevol ciutadà. Per tant eixos senuyrs, segons m’han dit, veïns del carrer Convent de Jerusalem estan en el seu dret de dirigir-se a la senyora Rita, alcaldessa; però, jo no veig que hi haja motius per a la queixa, de què hi hagen sorrols o crits o cosa similar, perquè al Pelayo, dijous i dissabtes es juguen partides de professionals de les 5 fins a les 9 de la vesprada.
Però, encara que n’hi hagen durant eixes hores, no molesten ni als que hi facen la siesta pues ja han acabat, ni per a dormir, perquè encara no se n ‘han anat al llit.
Els altres dies de la setmana, hi han partides d’aficionats a les que no van més e «quatre gats» i els diumenges no n’hi ha. Però a més a més, jo voldria saber si durant falles o Setmanes Santes, o por Nadal i Cap d’Anys, o pels «botellons» s’han queixat.
Per això jo crec que no hi havia motiu per a eixa queixa, però s’haurà de pensar que a la ciutat hi hagué afició a la pilota com poden veure el carrer de Trinquet de Caballeros, i saber que el joc de pilota és patrimoni de la nostra terra, i no com el golf o la America’s Cup, que son de fora i s’accepten
. I prou!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.