Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

18 de novembre de 2013
0 comentaris

Un govern insensible davant les llars més fràgils (1)

En aquells grups i llars poderosos en renda i patrimoni, els seran concedits nous beneficis… i en aquelles llars i famílies que disposen de pocs recursos (prestacions i serveis), inclús, el poc que tenen els serà arrabassat.

El setembre de 2011, el Congrés/Senat aprovà la reforma de l’Article 135 de la CE (Consticució Espanyola) , sense  consulta a la població, en què es limitava el sostre de les Administracions, segons els criteris establerts i imposats per la UE (Troika). El pagament del deute i els interessos generats, vingueren a convertir-se en prioritat absoluta. La consigna dictada fou: les entitats financeres primer. Al mateix temps que desenvolupaven una campanya mediàtica d’introduir un complex de culpabilitat entre la població, davall l’eslògan “que s’ha viscut per damunt de les nostres possibilitats”. 

Orientació política que s’ha anat traslladant als Pressupostos successivamet de l’Estat (2010, 2011, 2012, 2013 i 2014), i té l’expressió, en la política de retallades, deteriorant els recursos destinats a sanitat, educació, desocupació, rendes mínimes, pensions… De tots és conegut, i així es constata en la UE, que les polítiques socials -especialment en moments de crisi- costitueixen el principal mecanisme de redistribució social i suposen per a les llars una importantíssima via d’ingressos, siga en prestacions (com les pensions o les prestacions de desocupació) o de serveis (com la sanitat o l’educació públiques o el sistema de dependència).

La finalitat dels serveis socials i del propi Estat és protegir les persones allí on el sistema de mecat o la desocupació les abandona… I és precisament ara, quan més insensibilitat mostra el Govern cap a les persones i les llars més fràfils. Només cal una mirada ràpida cap als indicadors socials, per tal de constatar que la reducció de les ajudes monetàries s’ha vist acompanyada de la reducció de serveis i recursos en totes les àrees bàsques. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.