Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de novembre de 2013
0 comentaris

Un colp d’estat

No sóc un xiquet ja. Vaig viure la postguerra (nasquí cap al final dels anys 50), vaig viure la Transició, vaig viure la Democràcia (sic), vaig viure l’intent de colp d’estat de Tejero (23/02/1984), ho recorde molt bé perquè aquell dia em trobava a Agramunt (Urgell) donant classe. Sé que vivim en una democràcia (sic) amb molts defectes, amb molts factors que la desfiguren (per posar-ne un exemple, ací robes una gallina i tens pena de presó, robes 500.000€ -per posar una quantitat-, i com no hi ha papers que ho demostren, amb un poc de sort, ixes innocent i encara ha de pagar les despeses del juí el denunciant . Si en alguna cosa no he fet servir el llenguatge adient o no és així, corregiu-me, us ho demane per favor. 

Mai em pensava que amb una democràcia, millor o pitjor, viuria un colp d’estat, i hui l’he viscut. A les 12:19h es quedava en negre RTVV SAU perquè el (des)govern que tenim li ha donat la gana. I vull deixar constància per tal que, quan d’ací cinquanta anys, algú llija aquest text, ho sàpia.

I espere que la memòria de les valencianes i dels valencians no siga selectiva ni curteta. De veritat ho espere, ja que, en cas contrari, ens trobarem amb una mà davant i l’altra darrere. Bon dia i ànims als treballadors de la “meua” casa. Mai em pensava que diria que és “meua”, però hui sí ho puc dir.
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.