Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

22 d'abril de 2012
0 comentaris

Un altre món

     és el títol del llibre d’Arcadi Oliveres, doctor en Ciències Econòmiques, expert en relacions Nord-Sud i qüestions de desenvolupament i cooperació. Encara que no us duc a aquest bloc tots els llibres que llig, aquest no puc obviar-lo ni deixar de recomanar-vos-el.

     És un llibre que, com podem llegir a la contraportada, amb un discurs crític i pedagògic considera que no només és possible aquest altre món, sinó també necessari, sobretot davant les injustícies socials i la degradació ambiental. I ho podem assolir.

     Què proposa Oliveres? Buscar altres maneres d’informar-se, trobar alternatives per al desenvolupament econòmic, invertir les relacions de poder o educar en uns VALORS MENYS COMPETITIUS i MÉS SOLIDARIS. I això com es fa? Convertint les accions diàries en xicotetes lluites, que actuen sobre la realitat per canviar-la o per demostrar, com a mínim, que es pot canviar.

     L’índex del llibre és aquest:

Construir un altre món és possible i necessari

Part 1. La informació és poder… però qui té el poder?
Part 2. DE la tecnologia a la democràcia radical
Part 3. Altres formes d’economia 
Part 4. Del control social a la desobediència civil
Part 5. Sobre l’educació i els valors. 

     El llibre acaba amb aquests mots: “Ser diferent, anar per una línia diferent, marcar idees diferents crec que només pot funcionar si ens mantenim en els marges, en alguns marges que no permetin que tot s’institucionalitzi i que fins i tot viure contra sistema es converteixi en una moda. Sobretot, si darrere de tot plegat ens hi juguem un conjunt de vides. Un conjunt de morts.” 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.