Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 de maig de 2009
0 comentaris

Sopar i XIX TROBADA DE BANDES DE MÚSICA A SALEM (LA VALL D’ALBAIDA)

Santa Maria Magdalena de Pazzi i Sant Beda

Aquest apunt haguera hagut d’haver-se penjat ahir. Però la mort del company Vicent Costa el féu ajornar fins avui. I de companys va la cosa avui també (inicialment). 
 

Dijous, després de diversos intents en què no vaig poder ajuntar-m’hi, vam poder trobar-nos tres companys i jo mateix en un restaurant de la platja de Gandia per tal de recordar i veure’ns després d’uns quants anys. Massa i tot. De la meua estada a terres de Catalunya vaig coincidir amb altres companys valencians (Vicent (Matemàtiques), Conxa (Dibuix) i Tere (Geografia i Història). Vicent i Conxa són valencians. Tere és de Barcelona. I el motiu fou que Tere feia dos anys que s’havia jublitat i teníem ganes de retrobar-nos. A més a més si tenim en compte que la filla de Tere viu i treballa a Gandia… la trobada era cosa feta. De fet tots tres ja s’havien pogut veure en altres ocasions durant l’any 2008, ocasions en què no havia pogut estar amb ells per les meues lesions de meniscos. I ja havia arribat l’hora.
 
Vam tenir molta alegria de tornar a trobar-nos i xerrar dels anys (en alguns casos vam coincidir quatre cursos) que havíem passat tots plegats per aqueixes terres germanes de Catalunya. Hem quedat que tornarem a veure’ns més d’una vegada… a partir d’ara.
 
I dissabte tenia lloc a Salem la XIX DIADA MUSICAL DE LA VALL D’ALBAIDA). El fullet (en realitat és un llibret) conté els textos de Filiberto Tortosa, President la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, de Fernando Hernández, Alcalde de Salem,de Rafael Fenollar, Regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Patromoni de Salem, d’Alfredo Alborch, President de la Lira Musical de Salem, de Juli Fenollar (Lira Musical de Sale,m, Tota una Història) i uns textos sobre el que ha estat aquests dènou anys fent música i comarca, cents anys de l’Himne de l’Exposició, el Programa d’Actes i l’ordre de partcipació de les Bandes de la Comarca i el pasdoble  que interpretaren. El llibret ve acompanyat d’un plànol de Salem i els logotips dels organitzadors, patrocinadors i col.laboradors. 
 
Quan vaig arribar eren quasi les 20h00 de la vesprada. L’inici de la desfilada de les bandes havia començat cap a les 18h00. I en arribar jo fou el moment en què interpretava el pasdoble Ronda en Castilla la S.M. de Benicolet, dirigit per Julio Donet Mestre i del músic Jaume Teixidor. Vaig poder saludar uns amics del poble i ja vaig anar a trobar la colla amb qui havia quedat per tal de presenciar la resta de la Trobada i Sopar a l’aire lliure.  La trobada s’hagué d’interrompre en una ocasió a causa d’una pluja (amb fang del desert) que ens deixà els cotxes fets un desastre. Però així i tot la Trobada fou un èxit de gent, de bandes (crec que foren unes 33) i de germanor. De fet en la tarima d’autoritats hi havia representants de totes les forces polítiques de la comarca. I després cap a les 22h00 tingué lloc el sopar a l’aire lliure organitzat per l’Ajuntament i la Lira Musical de Salem. Seguírem un poquet més després de sopar per tal d’escoltar la Sedajazz Big Band… i després a descansar. Bon dia. 
 
PD: En descarregar les fotografies de la Trobada en penjaré alguna.  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.