Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de juliol de 2008
0 comentaris

SOPAR A L’HERETAT DE PERE

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }

<!–
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
{mso-style-parent:””;
margin:0cm;
margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;}
@page Section1
{size:595.3pt 841.9pt;
margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm;
mso-header-margin:35.4pt;
mso-footer-margin:35.4pt;
mso-paper-source:0;}
div.Section1
{page:Section1;}
–>

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Tabla normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Després d’haver intentat penjar aquest apunt més d’una
vegada i haver-me’n desaparegut la redacció una altra, intentaré fer-vos-en
cinc cèntims. Com ja havíem anunciat feia quasi un mes, dissabte passat tingué
lloc un sopar de blocaires (alguns, de moment, sols en lligen) a l’Heretat de
Pere. Havíem quedat sobre les 21h30 a la Pobla del Duc per tal de desplaçar-nos a
l’Heretat des d’aquest poble de la
Vall (d’Albaida). Fórem puntuals. Després de les salutacions
i retrobaments (encara que alguns no s’havien vist mai), enfilàrem el camí cap
a la casa rural-restaurant. Aleshores entràrem al que era l’entrada de l’antic
mas, lloc on soparíem i molt bé (sense aire condicinat… però no en féu falta).

El sopar constava d’uns bons entrants a base de formatge,
elaborat pels amos de l’Heretat. Tot molt bo… I el plat de la nis era una
barreja (però al plat de cada u) entre xulles de corder a la brasa i corder al
forn. Quin plaer poder assaborir els gustos d’abans (perduts ja moltes
vegades). Les postres eren també d’elaboració casolana. Jo prenguí una crema de
xocolata (boníssima). I després poguérem prendre els cafés o infusions que ens
prepararen. També s’ha de dir que la cervesa féu jas al llarg de la nit. Era
una nit de calor, encara que allí no en passàrem. I el vi negre també féu “lo
seu” per tal de pair la carn que anàvem menjant.

 

La resta del sopar anà sobre anècdotes pasadse, records de
moments viscuts ja feia temps, alguna que altra “brometa” del Natzari, etc. I d’un
dels fets que més esperàvem que ens comentaren (la presentació de la novel.la
Pell de pruna, de Joan Olivares i il.lustracions de Jordi Albinyana al Festival
Eròtic de Barcelona) poc volgueren dir els quatre assistents. En fi, ells
sabran…

 

I així anaren passant les més de 3 hores llargues en què
estiguérem compartint taula i menjar les 12+1 persones assistents a aquesta
trobada. Inicialment havien de venir unes persones però obligacions
inel.ludibles els van impedir la seua asistencia. Altres sí ho pogueren fer.

 

I ací teniu la relació dels assistents (d’esquerra a dreta
meua asseguts a la taula):

 

Enric Marco

Juli Fenollar

Tere, de Benigànim

Rafel Vilaplana

Joan Olivares

Imma Garcia

Pep Albinyana

Vicent, de l’Olleria

Natzari, de l’Olleria

Elisa, de l’Olleria

Jordi Albinyana

Dani Alfonso

I jo mateix.

 

PD: La imatge és d’un moment del sopar.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.