Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de setembre de 2016
0 comentaris

Somnis d’escaiola, de José Vicente García Torrijos

Sueños de escayola és el darrer llibre que he llegit. Des que va eixir que tenia aqueixa coseta que no et deixa si no hi participes. El llibre m’ha recordat tot el que vaig passar a la Malva-rosa quan em van operar les dues cames. I quin dolor!

L’autor conta la seua experiència com a malat resident, és a dir, romania les 24 hores del dia. Pel contrari, hi hagué qui tinguérem més sort i amb breus visites ens feia el seguiment i, si calia intervenir ho feia. I sense Seguretat Social. Al 7-8 anys m’operaren i hi torní unes quantes vegades i fins avui que ja ha mort el doctor que dirigia el Sanatori. Aquest gran home s’anomenava D. ‘Alvaro López (acs).

Si he dut aquest llibre al meu bloc és per a convidar-vos a llegir si voleu saber per on passaren aquests nois i noies durant uns anys i que solament tingueren la desgràcia de contagiar-se d’un virus.

l’any 1963 el periodista KIRMEN URIBE a El País escrivia un article que venia a titular LOS NIÑOS DE LA POLIO. En España la vacuna Salk estuvo disponible desde 1955, pero la vacunación masiva no llegó hasta noviembre de 1963.

Si ja tenia poc (o gens) que agrair-li al dictador Francisco Franco, ara ja no em queda res. Solament declarar que pel règim dictatorial d’aleshores moltes xiquetes o xiquets tinguem per a sempre les seqüeles, això si vas tindre sort; la xiqueta que operaren davant de mi no despertà de l’operació


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.