Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 de febrer de 2016
0 comentaris

Som una família?

No estem tan lluny de les cavernes, quan es considerava que els de la tribu, els de la meua raça i llengua, els pròxims són la meua única família. La resta, els de la caverna del costat, són enemics. Aqueix sentiment ancestral forma part encara del fons de l’estructura humana.

A pesar que hem avançat en flexibilitat ètnica, ens costa barrejar camins, unir cultures, valorar diferències. És un aprenentatge que es va fent a poc a poc, amb avanços i retrocessos.

Quan el distint es posa davant, es deslliguen mil mecanismes de defensa: ens assalten, ens roben la identitat, s’aprofiten de nosaltres, ens empobreixen, etc. Murs de defensa.

Mirar els rostres, posar-los nom, percebre la brillantor de la seua mirada, entendre els seus comportaments com molt pròxims als nostres, podria ajudar-nos a vore’ls com a família.

Si els vérem com a família, es produirien mecanismes de comportament familiars, no hi hauria violència contra el distint, augmentaria el nivell de comprensió, seríem més flexibles per tal d’apropar-nos al lloc de l’altre.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.