Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 de novembre de 2013
0 comentaris

Sols un gest de complicitat?, un text de Fidel Aizpurúa (traduït i compartit amb vosaltres)

La posició de la dona a l’Església:

  • Es constata, en primer lloc, que, de vegades, els gestos diuen més que el que ells mateixos pretenen: en aquest, concretament, batega  la pregunta que molts es vénen fent des de fa molt de temps: per què si la dona avança en igualtat en la societat, l’Església catòlica, contràriament, retrocedeix en l’atorgament de l’esmentada igualtat?
  • És cert que, en alguns aspectes, la dona està present (sobretot en el tema de la transmissió de la catequesi) a l’Església catòlica. Però segueix sense estar-ho en els assumptes de gestió de la comunitat i en els anomenats ministeris (sacerdoci, episcopat)
  • Més encara, en temes discutibles, però urgents, plantejats per la societat moderna (com els temes de drets reproductius), l’Església se situa en paràmetres coincidint amb els moviments i religions més conservadors, pròxims al fanatisme.
  • Hi ha qui afirma que l’Església catòlica està, respecte a la dona, en permanent estat d’injustícia perquè uns dels trets novedosos de l’Evangeli és la igualació home-dona com queda clar en molts textos.

Cal llegir el capítol 16 de la carta als Romans, un text autèntic de Sant Pau, on, dóna recors a una sèrie de cristians i cristianes que han fet obra de missió amb ell en peu d’igualtat i als que Pau considera, en molts casos, no solamnt iguals sinó superiors a ell. En aqueixa carta s’anomena moltes dones amb tasques i qualificatius altament elogiosos i posa com a exemple Andrònic i Junies, un home i una dona (parella o no) que han estat qui, segons ell, han treballat més per l’Evangeli.

I ara ve la pregunta innocent: Per què, aleshores, el rector del meu poble no vol que en la missa del diumenge hi haja “escolanes”, I tots i totes podem pensar: això, per què? 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.