Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 d'abril de 2015
0 comentaris

Si les vaques votaren…

La persona no compta en els processos productius. Són les expectatives de guanys i els plans macroeconòmics els que s’hi imposen. Hi ha possibilitat que unes eleccions canvien les coses?

Els valors estan supeditats a l’economia. Aquells han estat lliurats a canvi de res a uns plans que sols afavoreixen la indústria agroalimentària, no els treballadors reals del camp.

De tal manera que s’està arribant a construir una agricultura sense agricultors. Les màquines, al servei dels plans econòmics, fan el treball a benefici de les grans corporacions alimentàries.

Els governs actuals ja no convencen a ningú amb els seus arguments i tant fa els formulismes, les argúcies tècniques, les enquestes i les fotos amb el signe de la victòria. Molts treballadors creuen que això és pura façana sense res darrere.

Els nostres mals són de l’esperit, no tant del cos. Els polítics no s’han donat compte que el país està malalt i que les seues propostes, argúcias i programes ja no representen ni tan sols una barroeria.

Es creu la classe política que els ciutadans ens acostumem a viure amb la desgràcia. Després, un dia, explotem i sempre hi ha algú ingenu que es pregunta què ha passat ací.

Tenen raó per tal de posar-se a tremolar davant l’onada de descontent social que han emmagatzemat, colp a colp, els sectors socials desfavorits.

Podem llegir a Lluc 12, 13-21: “Derrocaré… construiré… emmagatzemaré… mesuraré… descansa, menja, beu i dóna’t la bona vida”. Solament pensava en ell mateix. Aqueixa és la seua major desgràcia, la font de la seua ruïna.

Les vaques es constitueixen en un símbol de l’egoisme humà, sense que elles en tinguen culpa. Res del que constitueix l’alienació humana els serà estalviat als animals de granja. Per això s’escolta la veu: “Si les vaques votaren…”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.