Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de març de 2009
0 comentaris

SAÓ, NÚM. 334, ANY XXXIII, GENER 2009

Sant Rossend i Albí

Primer Diumenge de Quaresma. Mig Any a l’Olleria

Sortosament podré seguir donant compte dels números d’aquesta revista editada al PV i que podenm considerar, sense cap tipus d’exageració, la degana de les bones revistes fetes al PV en la nostra llengua. Havíem pensat que els impresentables i incorregibles del PP se la “carregarien” en tancar-li l’aixeta de la subvenció en forma de subscripcions als centres educatius. Però no. El poble tenim més trellat que ells i no ho permetrem. Aquesta veu, l’única veu creient i en valencià al PV, no pot desaparéixer.
 

Com a cosa rellevant us contaré una anècdota. El dia que vaig estar a Benimodo, a ca Didín Puig, isqué a la conversa aquest fet -el possible tancament de SAÓ- i Didín de seguida em digué que li facilitara les dades per tal de subscriure’s. Això són fets i nonel que ens conta Canal 9. I ara ja passem al número 334.
 
Aquest número va dedicat al Bisbe Climent (Quadern Central). Té les col.laboracions ja habituals. L’editorial duu per títol ‘La providència està amb nosaltres’ i, com podreu endevinar, és més cert que mai. A continuació en la primera part de la revista tenim els textos de Joan Calabuig Rull, Vicent Josep Escartí, Rafa Roca, Josep A. Comes, Francesc de P. Burguera (El PP valencià i la llengua), Roser Bofill (Misericòrdia), Josep Miquel Bausset (L’abat Oliba), etc.
 
El Quaderm Central compta amb les col.laboracions d’Antonio Mestre Sanchis (El triangle Climent, Bayer i Mayans), un text interessantíssim per tal de valorar la figura del bisbe Climent, Joan Llidó i Herrero (Joseph Climent, un bisbe reformador), Andrea J. Smidt (Festes i fervor: vida religiosa i il.ustració catòlica a la diòcesi de Barcelona (1766-1775) i Marc Antoni Adell (El bisbe Climent a la historiografia).  
 
I el número acaba amb uns textos d’Emili J. Marín (En el centenari del naixement del cardenal Tarancón). En aquest text explica com el cardenal-arquebisbe de Sevilla, per pressions de la CEE, hagué de renunciar a presidir els actes de cloenda del centenari del nostre estimadíssim cardenal Vicent. Un textos de Lluís Alpera (sobre Antoni Ferrer), de Jose-Vicente Niclós (sobre la condició humana al món actual) i Francesc Viadel (sobre Roldàn i la seua veritat) tanquen el número. Sort que podrem gaudir de més SAÓ.   


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.