Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de maig de 2012
0 comentaris

SAÓ, ANY XXXV, NÚM. 369, MARÇ 2012

     Us duc avui el número de la revista SAÓ corresponent al mes de març, dedicat a Sant Vicent Ferrer.

     En les seccions ja habituals trobem el que segueix:

  • “En quin món volem viure?”, de Josep M. Jordán Galduf,
  • “IVITRA a Verona”, de Vicent Josep Escartí,
  • “Vaticà II, més que uns documents”, de Josep A. Comes,
  • “El canonge Roc Chabàs”, de Josep Miquel Bausset,
  • una entrevista a Anna Lluch, metgessa de l’Hospital Clínic de València, i feta per Vicent Boscà i Jordi López, etc.

     El Quadern Central, dedicat a la figura de Sant Vicent Ferrer, compta amb les col.laboracions de:

  • Antoni Ferrando i Francés (Sant Vicent Ferrer: do de llengües, do de gents),
  • Vicent Josep Escartí (Sant Vicent Ferrer i el valencià durant els segles XVI-XVIII),
  • una entrevista a Ricard Bellveser, director de la Institució Alfons el Magnànim,
  • Vicent Baydal (Viva nostre rey et senyor don Ferrando” -El paper de Vicent Ferrer en el Compromís de Casp-,
  • i Miquel Navarro Sorní (Sant Vicent Ferrer i Alfons de Borja, papa Calixt III).

     I pel que fa a la resta de col.laboracions, destaque:

  • “Política i sanitat, fa fredat! (Lluís Ronda),
  • “La banda, les festes i les tradicions” (Fèlix Edo),
  • “Sí al Valencià! No a les retallades! (Diego Gómez),
  • “Seguim esperant respostes” (Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol),
  • “Gandia Televisó: el setge a una televisió pública” (Marc Gomar i Àlex Ruiz i el Col.lectiu GandiaTVSÍ.

     Pel que fa al col.lectiu GandiaTVSÍ, podeu trobar més informació ací. Com que Gandia TV ha estat guardonada amb el premi Llibertat d’Expressió per la Unió dec Periodistes Valencians, tot seguit trobareu el text en què s’atorga aquesta distinció.
 

NOTA PREMSA
PREMIS LLIBERTAT EXPRESSIÓ 2012 UNIÓ PERIODISTES VALENCIANS
Gandia TV i tots els seus treballadors, IES Lluís Vives de València i Javier Espinosa, corresponsal d’ El Mundo a l’Orient Mitjà, Premis Llibertat d’Expressió 2012 de la Unió de Periodistes Valencians

La Unió de Periodistes Valencians, organització professional majoritària en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, adscrita a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya- FAPE- i a la Federació Internacional –FIP- formada per vora vuit-cents professionals, va decidir en l’Assemblea anual ordinària, celebrada el passat 29 de febrer, atorgar els seusPremis Llibertat d’Expressió 2012 a Gandia TV i tots els seus treballadors, a l’IES Lluís Vives de València i a Javier Espinosa, periodista, corresponsal del diari El Mundo a l’Orient Mitjà.

*Els guardons es lliuraran el dijous 3 de maig de 2012, dia mundial de la llibertat de premsa, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.  

GANDIA TV i els seus treballadors. Gandia Televisió, que després de més de 20 anys en funcionament, va ser tancada l’estiu passat, d’un dia per a l’altre, pel nou govern eixit de les urnes, amb l’excusa que l’Ajuntament de Gandia havia d’estalviar a causa de la crisi. Una trentena de treballadors van ser acomiadats sense cap avís i encara pleitegen per cobrar les seues indemnitzacions.

Gandia Televisió va ser una de les primeres emissores locals valencianes, ha sigut cantera de molts i reconeguts professionals, i ha estat el referent informatiu per als 150.000 ciutadans de la comarca de la Safor. I ho ha fet en valencià durant més de dos dècades. El seu tancament no afecta només a la pluralitat informativa, sinó a la conservació i promoció de la nostra llengua.  

IES LLUÍS VIVES DE VALÈNCIA. Catalitzadors de les protestes estudiantils contra els retalls en l’educació pública al que han sigut sotmesos per part de la Conselleria d’Educació de la Generalitat  els centres de primària i secundària de la Comunitat Valenciana.  Els estudiants del Vives van patir el 21 de febrer l’acció violenta i desmesurada de les forces i cossos de seguretat de l’estat. Una actuació policial que també van patir alguns periodistes. Des de la nostra organització exigim el màxim respecte al dret a la informació i al dret a manifestar-se lliurement.                 

Javier Espinosa.  Periodista i corresponsal del diari El Mundo a l’Orient Mitjà. El seu guardó es fa extensible a tots els corresponsals de guerra que han d’informar en condicions molt deficients. Espinosa era l’únic periodista espanyol que continuava informant des d’Homs, la capital de la revolta a Síria, des d’ on va aconseguir fugir cap al Líban, sa i estalvi. El periodista d’ El Mundo ha narrat en primera persona la brutal repressió del règim sirià sobre la població civil d’Homs, ciutat sotmesa a intensos bombardejos des de fa mesos.
Espinosa ha sigut recentment distingit amb el II Premi Manu Leguineche, convocat per la Diputació Provincial de Guadalajara i la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya –FAPE- federació a la qual està adscrita la Unió de Periodistes Valencians.


València, 6 de març de 2012

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.