Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 d'agost de 2009
0 comentaris

SAÓ, ANY XXXIII, Núm. 340, Juliol/Agost 2009

El número 340 de SAÓ, corresponent als mesos de Juliol i Agost d’enguany, a part de les col.laboracions habituals, duu el Quaderm Central dedicat a Carles Santos. Us n’explique el contingut breument.

 

Pel que fa a les seccions habituals, cal destacar l’editorial (Hatshepsut & Aknaton?), A peu de pàgina (Les llagostes de 1756, Josep Vicent Escartí), País literari (El Rector de Vallfogona i la tradició popular, Rafa Roca), Celobert (Més que rock, Roser Bofill), Teologia i societat (Fra Joan Gilaber JOfré, advocat dels desvalguts, Josep Miquel Bausset) i una sucosa entrevista a Núria Cadenas de la qual cal destacar un fragment en què es fa referència al període d’empresonament (Tots dos van estar empresonats: el general maulet des de 1713 fins 1724, i Núria des de 1988 fins 1994. Tots dos van patir judicis marcats `per les directrius polítiques dels respectius moments. I tots dos han esdevingut referents en la història d’un país.)  
 
 
Al Quadern que duu per títol CARLES SANTOS, trobem les col.laboracions de Josep Ruvira (Carles Santos camina), Manuel Guerrero (Carles Santos o el fervor de la perseverança), Montse Colomé i Toni Jodar (Carles Santos, un cos que demana més) i l’habitual entrevista al personatge del Quadern, feta pel Emili J. Marín. 

 

I no vull acabar aquest breu apunt sense dir-vos que Batriz Garrote, presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol, és entrevistada i fa balanç del que han estat aquests tres anys sense rebre cap mostra d’humanitat per qui les havia d’haver manifestat… però en tenen? Ja ho sabeu massa.

 

I també hi ha un article d’Artur Gallego i Tato Herrero, membres de la Plataforma Salvem el Cabanyal (Què fa el poder en el Cabanyal?), en què demanen que enviem una carta a la Ministra de Cultura i a la vicepresidenta del govern per tal que, URGENTMENT, declaren que existeix espoli. Ho podem fer ací. Gràcies.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.