Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 de juny de 2009
2 comentaris

SAÓ, ANY XXXIII, Núm. 338, Maig 2009

Aquest darrer número, com tots els anteriors, duu articles interessants. A part dels ja habituals de Joan Calabuig Rull (Per què ens han d’importar les eleccions europees), Josep Vicent Escartí (L’oblit de Jaume Roig), Rafa Roca (Jugar a escacs) o Josep A. Comes (També a l’Església, fa més qui vol que qui pot), hem de destacar l’editorial “El nou arquebisbe, com el cànter nou, farà l’aigua fresca?” -ja ens agradaria que poguérem constestat sí -de moment, pel que fa a la llengua, sembla que, i tenint en compte la seua procedència, en fa un ús en algunes celebracions, cosa que don Agustín no féu mai-, volem destacar els de Josep Miquel Bausset (El bisbe Añoveros), l’entrevista amb Rafael Gil, vicerector de Cultura de la UV-Estudi General, d’Emili J. Marín, director de Saó, sobre el Premi Vicent Ventura, concedit aquest any a la revista, de Marc Candela sobre el 28 d’anril: vaga històrica a l’ensenyament valencià, i els de recomanacions culturals (Vicent Canet, Josep Lluís Sirera, Alfred Ramos i Francesc Viadel).
 
El Quadern central ve dedicat aquest número a l’etern conflicte Israel-Palestina. Al Quadern podem llegir la introducció d’Emili J. Marín i els textos següents:
 
Palestina: una terra sempre en conflicte…, de José Luis Ferrando Lada,
Història del moviment sionista, de Francesc Fontana,
Els palestins i la fi del somni dels dos estats, de Lola Bañón Castellón i
“El conflicte palestí-israelià: entre la tragèdia, la ignorància i la manipulació”, de Tamar Shuali Tragtenberg. Tots quatre ajuden a entendre millor aquest conflicte Israel-Palestina, conflicte etern com qualifica el mateix enunciat del tema al Quadern. 
 
I aprofite aquest apunt per tal de recomanar l’article Centenari del bisbe Añoveros, publicat a LEVANTE-EMV fa uns dies, de Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat.
 
La tempestad, de Josep Torrent,  
Cirugía radical, Andrés García Reche,  
Dieciocho años de nada, Juan R. Gil,  
Una deshonrosa excepció, Francesc Esteve,  
Infantilismo, Julio Seoane,  
Berlusconi i Camps, Josep Torrent,  
Problemas similiares, actitudes diferentes, Juan Pablo Caballero Romeu i
El drama europeo, José Ignacio Torreblanca,  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.