Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de març de 2009
0 comentaris

SAÓ, ANY XXXIII, NÚM. 335, Febrer 2009

Sant Oriol i Santa Rebeca

Dia de la Meteorologia

Com ja sabeu SAÓ segueix editant-se i nosaltres gaudint-ne (a pesar de la política “destructiva” del govern dels “trajes para todos”). Aquest número l’han dedicat al Baix Maestrat. I té les col.laboracions ja habituals i que espere com aigua de maig cada mes. En aquest número destacarem les de Josep.Vicent Escartí (Un viatger alemany a València), Rafa Roca (Publicacions jaumines), Josep A. Comes (L’arquebisbe que ens envien), la sempre estimada i estimable de FRancesc de P. Burguera (Josep Lluís Bausset: un valencià exemplar), etc. D’aquestes col.laboracions destaque les de Josep A. Comes perquè el títol ja ho diu a bastament “L’arquebisbe que ens envien”… no el que volem, no el que podria fer més per la comunitat cristiana i catòlica valenciana, sinó el que més li convé a la CEE i a don Agustín. M’agradaria equivocar-me però temps al temps. I la de Francesc de Paula Burguera dedicada aquest número a aqueixa persona, propera als cent anys,  que segueix estimant el seu poble, la seua cultura, la seua llengua. Quants donaríem perquè un xicotet percentatge dels polítics -del PPOE- tingueren un mínim de la qualitat humana de l’home subterrani.


El número segueix amb una entrevista a Joan Sifre, acabat de deixar el secretariat general de CCOO, les pàgines central dels Quadern dedicat al Baix Maestrat. Hio trobem textos de Joan Ferreres Nos (Síntesi històrica del Maestrat), Josep Manuel San Abdón (La xarxca cultural del Baix Maestrat), J. Agustín Cerdà Ferrer (La crisi al Baix Maestrat) i una entrevista a Miquel Àngel Pradilla Cardona, professor titular de la Universitat Rovira i Virgili i nascut a Rossell. 

I finalment, trobem els articles del monjo Josep MIquel Bausset (Hélder Câmara: germà dels pobres), de Cayetano Ros (El laberint del Mestalla), Josep Lluís Sirera (Temps de circ), Francesc Viadel (Sang i fetge), etc.

I he deixat per al final de l’apunt el text de Joan Calabuig Rull “Corrupció, tan lluny, tan prop”. Fa esment de la UNODOC (unodc.org). És l’Oficina de les Nacions Unides per a la lluita contra el Crim i les Drogues. NO cal recordar com de prop ens toca aquest text.


 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.